2018. június 21. - Alajos, Leila

Lóverseny 2016

2017. január 1. Szerző: Rózsa Misi
Tegnap az Ügető Szilveszter lezárta a 2016. lovas évet. Méltó befejezése volt ez a szezonnak, mert ilyen hatalmas tömeg talán soha nem járt még kint a Kincsem Parkban.

A Magyar Lóverseny Vállalat nagyon magas színvonalú programmal várta a vendégeket. Érdekes zenei show-k voltak az erre a célra felállított Buli Sátorban. De sok nyereménytárgyat sorsoltak ki, a vendégek között, valamint most sorsolták a Kincsem + nyerteseit is, akik vesztes szelvényeiket beküldték. 50 ezer forintos szerencsés nyertesek nevét húzták ki a kalapból 100 ezer forintos nyertesekét és kisorsolták azt a szerencsést is, aki egy millió forinttal lett gazdagabb. 

 

 

Természetesen ezen a napon is a lovak, a hajtók, a verseny jelentette a nap fénypontját. Nagyon izgalmas és látványos versenyekkel köszöntek el az ó esztendőtől a versenyzők. Voltak hatalmas meglepetések, de volt ahol a papír érvényesült. A nagy tömegnek köszönhetően, még a tutinak mondható eredményekkel is szépen lehetett keresni ezen az éjszakán, a pályán. 

Bemutatták Kiskarcsit, aki egykor hatalmas tehetsége volt az ügető sportágnak és most itt véget ért a pályafutása, egy kisfiú tulajdonába került, soha többet nem indul már versenyen, hobbi ló lesz belőle egy tanyán. Nagy tapsot kapott a nézőktől ez a tehetséges versenyló, aki sok örömöt szerzett a fogadóknak a pályafutása során. Szép gesztus volt a szervezőktől, hogy ilyen körülmények között lehetett tőle búcsút venni. 

Meg lettek a végeredmények is a szezonra. Az év galopp lova címet My Luck tudta megszerezni, igen megérdemelten. Ő a legjobb magyar tenyésztésű ló címét is el tudta hozni. Az ugró lovak versenyét az itthon verhetetlen Diplomata nyerte meg és lett az év ugrólova ezzel. Senkit nem ért meglepetésként, hogy az év legjobb ügetőjének megtisztelő címét idén Time To Say Goodbye nyerte meg. A legjobb agár címet Booksy szerezte meg. 

A legjobb zsoké idén a bulgár Stanislav Georgiev lett nagy csatában. A legjobb ugró lovas Bakos Gábor lett. A legjobb galopp idomári címet Maronka Gábornak sikerült elnyernie ebben az évben. A legeredményesebb tenyésztő és a legeredményesebb futató díj a Bábolna Ménes Birtokhoz került 2016.-ban. A legjobb utánpótlás lovasa az évnek a fiatal tehetség Mocsinka Vivien lett. Az év galopp amatőr bajnoki címét, Gönczi Rebeka szerezte meg, nagyon megérdemelten. 

A Németh Ferenc vándor Emlékkupát Nagy Polettnek sikerült elnyernie. A Lovas Utánpótlás Kupa győztese pedig Huszár Korina lett. 

Az ügetőn a legjobb hajtó és a legjobb idomár címe egy helyre került, Juhász Balázs tudott mindkét területen tarolni. Az előbbiben nagyon szoros volt a verseny. A legjobb segédhajtó az évben, Kolozsi Sándor lett. A legjobb amatőrhajtó címet Tánczer Tamás lett. A legjobb futtató megtisztelő címét az AMMA istálló nyerte el. A legjobb tenyésztő díja a Kabala Méneshez kerül. 

Az Amatőr Kupát Tánczer Tamás nyerte meg. Az Újlengyeli Lovas Klub Kupa Leányfalvy Ferenchez került. A Segédhajtó Kupát Tolnay Zoltánnak sikerült végül elhódítania. Az Ügető Kupa Márton Lajosé lett. 

Gratulálunk a Bajnokoknak! 

Nagyon sikeres év áll a magyar lóversenysport mögött. A Kincsem Pálya személyzetének minden elismerés kijár azért, amilyen magas színvonalon végig dolgozták az évet és nélkülük ez a varázslat nem jöhetett volna ilyen formában és ilyen magas színvonalon létre. Ha a következő éve is ilyen lesz a magyar lóversenyzésnek, nem lehet majd egy rossz szavunk se rá, de nagyon bízunk abban, hogy a 2017. év, még a mostaninál is sokkal izgalmasabb és jobb éve lesz a sportágnak. 

Természetesen a Sport.Mindig számára 2017-ben is olyan kiemelten fontos lesz a lóverseny sportág népszerűsítése, mint amilyen fontos eddig volt számunkra. Nagyon reméljük, hogy ahogy az elmúlt évben, úgy ebben az új évben is hasznos tippekkel segíthetjük majd Önöket a fogadásban, a játékban. És reméljük, hogy egyre többen fognak rendszeresen kijárni a pályára, hogy ne csak az Ügető Szilveszteren és kiemelt nagy Derby-k Napján teljen meg emberrel a Park. Higgyék el, érdemes kilátogatni, remek program akár családok számára is. Sok sikert és örömöt kívánunk Önöknek és a versenyzőknek is a 2017-es szezonhoz. Már alig várjuk, hogy kezdődjön.

Fotó: Pusztay Dorián

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook