2019. június 16. - Jusztin

Lányaink a legjobb négyben

2018. július 24. Szerző: Rózsa Misi
Folytatódik Spanyolországban a vízilabda Európa bajnokság a lányok számára. A legjobb nyolc között, Olaszország volt a soros ellenfelünk.

 

Nem indult igazán jól számunkra ez az összecsapás. Sőt kifejezetten rosszul indult, mert az olaszok nagyon bekezdtek és könnyedén nyerték az első negyedet 3-1-re, de akár nagyobb arányú sikerük is benne volt itt a pakliban. Szerencsére a második negyedre aztán összekapták magukat a lányaink és ott 4-1-re mi nyertünk. A harmadik negyed megint az olaszoké volt, meg is ijesztett minket, hogy azt ők tudták 4-1-re hozni. De a negyedik negyedre a magyar lányok megmutatták, hogy mentálisan nagyon egyben van a csapat és a jelentős hátrányból is képes varázsolni, a negyedik negyedet megint mi nyertük 4-1-re és ezzel nagy harcban 10-9-re le tudtuk győzni az olaszokat és ott vagyunk a legjobb négy között.

Spanyolországnak nem tudott érdemi problémát okozni Franciaország, 14-5-re intézték el őket.

Hollandia játszi könnyedséggel jutott tovább Németország ellen, akit 22-2-re vertek meg alaposan.

A görögök nagyon nagyot kellett, hogy csatázzanak az oroszok ellen. A rendes játékidőben 6-6 volt az eredmény közöttük, végül a büntetők után alakult ki a 11-10.es görög siker.

A döntőbe kerülésért Magyarországnak a hollandokkal kell most megmérkőznie, míg Spanyolország, Görögországgal fog összecsapni. Tulajdonképpen az a négy csapat jutott be az elődöntőbe, akik csoportjaik első két helyén végeztek a főcsoport küzdelmei során. A hollandok lendületben vannak, nem számítanak könnyű ellenfélnek, de a magyar lányok, hozhatják ezt a mérkőzést, ha képesek lesznek végig nagyon koncentrálni. Igaz itt már valóban komolyabb bravúr kellene a továbblépéshez. Mi szurkolunk majd nekik nagyon ehhez.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook