2019. február 16. - Julianna, Lilla

Lassan beindulnak korongosaink

2018. április 24. Szerző: Rózsa Misi
Második napjához ért a divízió 1/A Világbajnokság a férfi jégkorongban. Csapatunk kiadós pofonos-erdőbe szaladt az első meccsen, de reméljünk ez csak egy motiváló bemelegítés volt.

 

A magyarok, ahogy arról beszámoltunk első mérkőzésüket a csoport legerősebb tagja, Kazahsztán ellen játszották le és az első két jó harmad után, a harmadikban kiadós verésbe szaladtunk bele. Nagy izgalommal várhattuk ezért a második mérkőzésünket, amit az olaszok legjobbjai ellen kellett megvívnunk, akik előttünk le tudták győzni elég egyértelműen Lengyelországot.

Már az első harmadban lehetett érezni, hogy magabiztosan játszik a magyar csapat, akadtak helyzetei is, de az olaszok szereztek egy gólt és ezt az előnyt ebben az első harmadban tartani is tudták.

A második harmad elején már sikerült a magyar csapatnak összehoznia az egyenlítést. És itt is az volt az ember érzése, hogy jobbak vagyunk ellenfelünknél, ennek ellenére, megint át tudták venni a harmad 12. percében a vezetést. De a magyarok mentek tovább előre és a bekapott gól után egy perc sem kellett ahhoz, hogy ismét egálra javítsuk az állást.

A harmadik harmadban nagyon jól játszott a magyar válogatott és a harmad elején sikerült megfordítanunk az eredményt a javunkra. Akár növelhettük volna ezt az előnyt, de az nem jött össze, viszont kit érdekelt az, amikor jól tartottuk magunkat és 3-2-re meg is nyertük ezt a párharcot.

Szlovénia ellenfele ebben a körben a lengyel csapat volt. A lengyelek nyerték egy góllal az első harmadot. A második harmadban a szlovénok ugyan ki tudtak egyenlíteni, de nem sokkal később előbb egy akció gólból átvették a vezetést a lengyelek újra, majd büntetőből tovább is növelték azt. A harmadik harmad kiegyenlítettebb játékot hozott a két csapat között, ezt a szlovénok 1-1-re hozták ki, de a lengyelek számára a 4-2-es eredmény, sima győzelmet eredményezett.

A magyar válogatott legközelebb szerdán lép majd jégre Szlovénia ellen és ezen a találkozón teljesen egyértelműen a mieink számítanak esélyesebbnek, így nagyon fontos lenne, hogy hozni is tudják a kötelezőt.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook