2019. január 19. - Márió, Sára

Legenda helyett legendakör

2018. január 17. Szerző: Szele Tamás
Kérem, a minap azt írtam Babos Timea csodálatos győzelme kapcsán, hogy teniszlegenda születik. Tévedtem: nem legenda ez, hanem legendakör, valóságos legendárium, hősi énekek sora – most éppen arról számolhat be a szerény krónikás, hogy Fucsovics Márton megszerezte élete első Grand Slam főtáblás győzelmét az Australian Openen.

 

Bizony, kérem, Fucsovics Márton megnyerte élete első főtáblás mérkőzését, és ezzel bejutott a második fordulóba a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A világranglistán 80. magyar játékos - aki döntőt vívott a múlt heti, canberrai challenger-tornán - kedden a moldovai Radu Albottal (87.) találkozott, pályafutása során ötödször. A korábbi négy találkozójukból hármat Fucsovics nyert meg: kétszer a Davis Kupában verte meg Albotot, egyszer pedig egy braunschweigi challenger-versenyen, a 2014-es US Open selejtezőjében viszont kikapott tőle.

A melbourne-i csatában a magyar teniszező négy szettben, 3 óra 19 perc alatt gyűrte le riválisát, majd Facebook-oldalán boldogan értékelt:
„A mai nap áttört egy újabb gát. Megvan oly sok próbálkozás után az első Grand Slam-főtáblás győzelmem. Tavaly nagyon közel voltam hozzá a US Openen, most sikerült.
Sávolt Attilával este átbeszéltük a mai taktikát, és azt erősítette bennem, hogy nem szabad foglalkoznom a körülményekkel, kizárólag pozitív maradhatok, nem pánikolhatok akár a győzelmi lehetőség, akár a rossz állás miatt. Csak pontról pontra” - magyarázta a Davis Kupa-csapat vezére. „Fizikailag sokkal jobban elfáradtam, mint gondoltam, de talán a belső feszültség, a túlzott győzni akarás vett ki többet a meccsnél. A játék viszont továbbra is jól megy, egy hatalmas kőszikla omlott le most a vállamról, és nagyon várom már a következő meccset” - tette hozzá.

Magyar férfi teniszező 2002-ben ünnepelhetett legutóbb győzelmet az Australian Openen, Grand Slam-tornán pedig 2003-ban a Roland Garroson. Mindkét hőstett Fucsovics edzőjéhez, Sávolt Attila nevéhez fűződik.
A 25 éves magyar a 64 között a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querreyvel találkozik.
Eredmény:
férfi egyes, 1. forduló (a 64. közé jutásért):
----------------------------------------------
Fucsovics Márton-Radu Albot (moldovai) 6:2, 6:3, 4:6, 7:5

Ritka, nagy öröm ez a magyar teniszrajongóknak: mostantól kezdve lélegzetünket visszafojtva várjuk az újabb győzelmeket.

Szépen kezdődik ez a legendakör, nagyon szépen.

Csak így is folytatódjon!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook