2018. július 19. - Elília

Légi- és víziparádé

2017. június 29. Szerző: Szele Tamás
Ne tessék örülni, nem augusztus huszadikán és nem egyszerre. De lesz, a légiparádé most, hét végén, a Red Bull Air Race, lehet készíteni a füldugókat és egymás torkának esni azon alkalomból, hogy vannak, akik szeretik a repülést. A víziparádé pedig természetesen a FINA-vb megnyitója lesz, július 14-én, síppal, dobbal, nádi hegedűvel és utána magnum áldomással.

 

Hát lássuk, mit mondtak erről a hivatalos sajtótájékoztatón. Első sorban azt, hogy a nagyszabású nyitóünnepséghez a Dunán, a Lánchíd pesti hídfőjénél építenek színpadot - mondta el a rendezvény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A műsorban több mint 510 művész és 220 önkéntes vesz részt, a 3000 négyzetméteres színpadot négy 1600 tonnás uszály tartja, 2000 jelmez készül, 40 drón és további, a vízfüggönyt biztosító uszályok is szerepet kapnak.

Káel Csaba elmondta, hogy a program zenei szerkesztője Gőz László lesz. A programban Eötvös Péter kortárs zeneszerző új műve a Dunát "szólaltatja meg" a színpadon, Herczku Ágnes énekes a népi gyökereket mutatja be, a komolyzenei örökségbe pedig Bogányi Gergely zongoraművész vezeti be a közönséget. Román Sándor, a nyitórendezvény koreográfusa, a megnyitón szintén fellépő Experidance művészeti vezetője elmondta: szeretnének olyan műsort bemutatni, amely sehol máshol nem volt még; ennek egyik alapja a magyar néptánc lesz.

Zoób Kati, a résztvevők fellépőruháinak tervezője hozzátette, 154 modell jelenik meg a rendezvényen: olyan nemzetközi sztárok is, mint Mihalik Enikő, így igazi "szépséghadsereg" vonul fel a színpadon. Nem divat-, hanem inkább stílustörténeti bemutatóról van szó, kétszáz év kultúrtörténeti áttekintéséről, melynek során negyvenféle szabásvonal, huszonhatféle anyag, 154 ruha lesz látható - árulta el.

Julie Cugurno, a nyitórendezvény lebonyolításáért felelős ECA2 operatív igazgatója a francia céget bemutatva közölte: harminc éve működnek a piacon, nagyszabású multimédiás show-kat építve a világ számos táján, és nagy tapasztalattal rendelkeznek mindezek vízre vitelében is.

A megnyitó sztárja Emeli Sandé lesz, szóval mégsem jön a Rolling Stones, ami nagy kár, de gondoljunk bele, hogy a Stones hangerejétől azonnal ledőlne az óriás műugrás tornya, és az drága volt.

Hát, nagy buli lesz, az már biztos, és meg merem kockáztatni, hogy lesz annyira lármás, mint a műrepülés. De mindegy: bizonyára akad majd olyan is, aki rajongani fog érte, meg olyan is, aki panaszt emel miatta. 

Hanem a valódi sztár nem Emeli Sandé. Hanem a ferihegyi, bocsánat, Liszt Ferenc-i buszjárat. Miért is indul az el napokon belül? Tessék csak belegondolni: megjön a sportbarát a repülőtérre, bebumlizik a korábbi lehetőségek szerint Kőbánya-Kispestre és ott ahhoz, hogy eljusson a szállására, mire száll fel, na, mire.

A hármas metróra.

Ami vagy kigyullad alatta, vagy lefagy. 

Akkor már inkább indítsunk különjáratot. Hogy aztán meddig fog járni, azt nem jósolnám meg előre, vagy marad, vagy a világbajnokság után takarékossági okokból leáll – de hogy a sportesemény miatt van szükség erre a viszonylatra, az hétszentésg.

Egy biztos, kérem, mozgalmas júliusunk lesz.

És lármás.

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook