2019. február 16. - Julianna, Lilla

Légies éremeső

2018. április 23. Szerző: Szele Tamás
Az eső mindenképpen légköri jelenség, az éremeső pedig akkor, ha a sportág nevében is benne van a légiesség: márpedig az aerobik ilyen, úgyhogy a tokiói éremesőt sorolhatnánk a meteorológia tárgykörébe is, ha elment volna az eszünk – de nem ment, így inkább örülünk annak a két ezüstnek és egy aranynak, amit a magyar versenyzők elhoztak a japán fővárosból.

 

És akkor még csak a felnőtt csapat eredményeit említettük, mert az utánpótlás-korosztály is hozott három ezüstöt és egy aranyat.

Bizony, Nagyszerű eredményekkel zárták a magyar aerobikosok a tokiói Suzuki Világkupát, lássuk a részleteket!

A felnőtteknél Bali Dániel férfi egyéniben javítani tudott a selejtezőben elért pontszámán, amellyel a japán világbajnokot utolérve holtverseny alakult ki, mindketten 22.550 pontot gyűjtöttek, azonban a japán aerobikos kiviteli pontszáma magasabb volt, így Balinak jutott az ezüstérem. Vegyespárosban Mazács Fannival szintén javítottak, bemutatójukat 21.550 ponttal értékelte a zsűri, amellyel méltán vehették át az aranyérmet. Trióban Bali Dániel, Farkas Balázs és Mazács Fanni a második pozícióban zárt, előadásukra 21.944 pontot kaptak.

Az utánpótlás korosztály összesen négy érmet szerzett, ebből a 15-17 éves juniorok nyakába két ezüstérem került, az egyiket női egyéniben Ruzicska Vanesszának sikerült begyűjtenie 20.300 ponttal, a másikat pedig Ruzicska Vanessza, Ákoshegyi Dóra és Simon Zsófia triója zsebelte be 19.550 ponttal, Ákoshegyi Dóra női egyéniben pedig az előkelő ötödik helyen végzett 19.600 ponttal. A 12-14 éves korosztály versenyében a magyar trió 19.150 ponttal állhatott a dobogó tetejére, a hármast Fejér Fruzsina, Fényes Gréta és Görgényi Ilona alkotta. Női egyéniben Görgényi Ilona ezüstérmes lett 19.350 ponttal, Fényes Gréta pedig lecsúszva a dobogóról 19.050 ponttal a negyedik pozícióban zárt.

Nevezhetjük ezt éremesőnek?

Nevezhetjük bizony, ahogy a magyar sport csodálatos diadalának is.

De honnan tudunk róla?

Az ember azt hinné, hogy egy ekkora eredményt részletes tudósításban röpít világgá a Magyar Távirati Iroda. Nem: ők négy sorban jelentik, és csak a felnőtt csapat érmeivel foglalkoznak.

A sportrajongók ezt a Magyar Torna Szövetség honlapjáról tudhatták meg, úgy látszik, az aerobik-érmek nem érték el a hírügynökségünk ingerküszöbét.

Vagy az is lehet, hogy nem találják az aerobikot látványsportnak, amiről érdemes beszámolni.

De akkor vajon mi lehet?

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook