2019. március 25. - Irén, Írisz

Lesz "nagy durranás" is a FINA világkupán

2018. szeptember 13.
A szervezők meglepetésre készülnek a budapesti úszó Világkupa versenyen, Szántó Dávid SZB elnök pedig egy újabb premierre.

 

Egyelőre titokzatosan hangzik, de a szervező bizottságot vezető Szántó Dávid előjelzése szerint nagyot fog szólni az a meglepetés, amivel a Duna Arénában megrendezésre kerülő FINA Világkupa verseny házigazdái a jövő héten készülnek. A „nagy durranás” a hírverés egyik különleges eszközeként irányíthatja a figyelmet a háromnapos eseményre, amelyet október 4 és 6 között, a tavalyi vizes VB-n a nagyvilágnak bemutatkozó létesítmény 25 méteresre átalakított versenymedencéjében bonyolítanak le.

A sportriporteri állását márciusban a Magyar Úszó Szövetségben betöltött tisztével felcserélő Szántó Dávid számára egy újabb premiert jelent a most következő budapesti verseny. Új kötelék, új szerepek és kihívások - mind erről a Duna Aréna Hírlevelének nyilatkozott a Wladár Sándor vezette szövetség nemzetközi kapcsolatokért és a versenyek rendezéséért felelős 37 esztendős vezetője.

„A pályamódosítás nem volt könnyű, de új szerepköreimben igen jól érzem magamat, most pedig kifejezetten büszke vagyok arra, hogy én vezethetem a budapesti úszó Világkupa szervező bizottságát. Az összetett feladatok megoldásába tavaly tanultam bele, amikor a budapesti és balatonfüredi színhelyeken zajló FINA Világbajnokságon sportigazgatóként koordináltam a hat vizes sportágat egyesítő monumentális világverseny menetét. A VB hangos sikere is arra ösztönzött, hogy a képernyős szerepléseimtől egy időre bátran elbúcsúzhatok, azt viszont hozzá kell tennem, hogy egy jó csapat nélkül aligha boldogultam volna.” – hangsúlyozta.

Szántó Dávid szerint a lépték most minden szempontból kisebb, mint a tavalyi világversenyen, ugyanakkor úgy gondolja, hogy a rendezés és a versenyzők kiszolgálásának színvonala ezúttal is nemzetközi elismerést fog kiérdemelni. A háromnapos versenysorozat keretében 34 egyéni szám mellett két váltóban nyílik lehetőség a bizonyításra, nem mellékesen tekintélyesnek mondható pénzdíjak összegyűjtésére.

„Naponta érkeznek az újabb nevezések, és most már biztosak lehetünk abban, hogy ott lesz az indulók között a Duna Arénában a tavalyi VK sorozat két összetett győztese, a svéd Sarah Sjöström, valamint a dél-afrikai Chad le Clos, velük együtt a spanyol olimpiai bajnok Mireia Belmonte, Hosszú Katinka egyik nagy ellenfele, az orosz nagyágyú Vlagyimir Morozov és természetesen – kevés kivétellel – a magyar válogatott kiválóságai is. Ismerve az amerikai egyetemi rendszer kötelmeit, kellemes meglepetésnek számít, hogy népes úszócsapat érkezik a tengerentúlról, soraiban sok olyan fiatal versenyzővel, akik a jövő évi junior világbajnokság előtt szeretnének tapasztalatokat gyűjteni.”

Az október 4 és 6 között  megrendezésre kerülő versenyek házigazdája a Magyar Úszó Szövetség, amely az előtte álló feladatokat a Bp2017 Nkft és a Duna Aréna szakembereivel együtt készül megoldani.

Mint ismeretes, Budapest a VK versenysorozat negyedik állomása, amely az eindhovenit követi. Arról viszont eddig kevés szó esett, hogy a Világkupa sorozat egyben kvalifikációs verseny is a jövő évi FINA Világbajnokságra, amelynek a dél-koreai Kvangdzsu városa ad otthont.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook