2019. január 16. - Gusztáv

Levágta fejünket a Hegylakó

2018. március 28. Szerző: Rózsa Misi
Kezdjük rögtön magyar szokás szerint magyarázkodással, mert abban biztos sokkal jobbak vagyunk, mint labdarúgásban. A skót válogatott nem egy gyenge csapat. A skót válogatott játékosainak nagyobb része az erős angol bajnokságban edződik.

 

Akik meg esetleg nem, azok olyan „kis” csapatok játékosai, mint például a Celtic. Ha összehasonlítjuk a két csapat játékosainak értékét, akkor is ordító különbséget fogunk látni a skótok javára. Ráadásul a skótok szemlélete azonos az angolokéval- ezért egy skót az arcomba öntené az italát, de akkor, is- hiszen számukra nincs különbség tétmérkőzés és barátságos mérkőzés között, ők mindig nyerni akarnak és mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy győzni tudjanak.

És akkor folytassuk szépítéssel, mert abban is mi magyarok nagyon jók vagyunk, nekünk ez könnyebb is, mint betalálni az ellenfél hálójába. A magyar csapat lényegesen jobban játszott ezúttal, mint a kazahok ellen. Mondjuk ez nem túl nagy érdem, hiszen a kazahok ellen minősíthetetlen pocsék játékkal sikerült előállnunk, annál szinte minden csak jobb lehet. Azt is leírhatjuk pozitívumként, hogy a játékosaink nagyon hajtottak és éhesek voltak a sikerre. Csak az a baj, hogy ha már ilyet, ami alapnak kell lennie, leírunk pozitívumként, akkor ott elég nagy baj van alapvetően.

Az első félidőben úgy festett, hogy sikerül partiban maradnunk a skótokkal. Sokat támadtunk és hatékonyan oldottuk meg az esetek többségében a védekezésünket is a közepes iramú mérkőzésen. Igaz, sokkal többet volt itt a skótoknál a labda, mint nálunk, de ezt a játékot nem labdatartásra, hanem gólra játsszák. Több kapura lövésünk is volt, mint ellenfelünknek és ők csak egyszer a 11-esből találták el a kapunkat. A 11-es a 40. percben következett be. Teljesen feleslegesen szabálytalankodott Kleinheisler az ellenfél támadójával szemben a saját 16-osunkon belül, amikor az éppen onnan kifelé vezette a labdát. Azt hittük, itt a baj. De ekkor Gulácsi bravúros vetődéssel hárította az ellenfél nem túl erős tizenegyesét és ezzel megmentette a csapatot. Utána nem sokkal majdnem sikerült előnyhöz is jutnunk, de aztán nem jött ez össze.

A második félidőben kicsit többet volt már nálunk a labda. Viszont sajnos a védelmünk megingását kegyetlenül kihasználva a skótok a 48. percben bevették a kapunkat. A magyar csapat volt, hogy megpróbált ezután nyomni és menni előre az egyenlítésért, de megint sokszor érthetetlenül hátul játszadoztunk, mintha nekünk nem lenne itt semmi sürgős dolgunk az eredmény megváltoztatásának érdekében. Volt többször olyan, főleg a játék vége felé, amikor benne volt a játékunkban az egyenlítés, de az végül a fiúk lábában maradt, így a két csapat egymás elleni mérkőzései során először, a skótok legyőztek minket 1-0-ra.

Érdemes beszámolni arról, hogy a skót szurkolók nagyon jó fejek és szimpatikus emberek. Például gyűjtést rendeztek a mérkőzés előtt és 2 millió forintot összedobva, Iványi Gábor szegényeket segítő alapítványát támogatták meg ezzel az összeggel. Ez egy nagyon szép gesztus volt ettől az eleve szimpatikus szurkolótábortól.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook