2019. június 16. - Jusztin

Lótenyésztőink eredményei

2017. november 26. Szerző: Rózsa Misi
Az idei galopp szezon véget ért. Izgalmas és nagyon jó versenyek tömegét hozta ez az év is a Kincsem Parkban, szép számmal születtek jelentős eredmények. Magyarázni se igen kell, hogy a minőséghez hatalmas mértékben járultak hozzá a tenyésztők is.

 

269 hazai és külföldi tenyésztő nevezett be lovakat a versenyekre. Ez önmagában már nagyon jelentős, nagyon magas szám és jól jelzi, hogy a hazai lóversenyzés egyre elismertebb újra itthon és a világban is.

Idén a legsikeresebb tenyésztő a Telivér Farm kft lett. 333 futásuk volt, ebből 31 esetben győzni tudtak, 53 esetben második helyet szereztek, 130 esetben értek el 3-6 hely közötti eredményt az év során. 28.596.750 forintot kerestek a versenyeken.

Nem sokkal maradt el tőlük a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft Dióspuszta. Ők is 333 esetben álltak starthoz lovaikkal, 30 győzelmük volt, 37 második helyük, és 121 esetben sikerült a 3-6. hely között végezniük. Ők ezzel 26.679.500 forintot kerestek meg a versenyekkel.

Óriási elismerést érdemel a Németországban élő, de ezer szállal Magyarországhoz és a hazai lósporthoz kötődő Böröcz József 5. helye. Ő 41 futásból, 7 győzelmet, 8 második helyet, és 18 3-6. hely közötti eredményt ért el. Lovai 8.761.500 forintot kerestek az év során.

A legtöbb első hely a Telivér Farm kft-é lett. Második lett ebből a szempontból is a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft Dióspuszta. Harmadik E.A.R.L Haras du Quesnay 8 győzelemmel, negyedik Böröcz József 7 győzelemmel, ötödik, Gestüt Röttgen 6 győzelemmel.

A legtöbb második helyezést is a Telivér Farm kft húzhatta be. Második lett itt is a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft Dióspuszta. Viszont itt már dobogóra léphetett Böröcz József is.

A 3-6. helyezések eredményessége szempontjából az első kettő nem változott. A Telivér Farm kft az első, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft Dióspuszta lett a második. Mikó Károly Kállósemjénből lett a harmadik, míg 18-18 helyezésével Böröcz József és Gestüt Helenenhof lettek a negyedikek.

A legtöbb futtatás szempontjából holtversenyben lett első a Telivér Farm kft és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft Dióspuszta, mindketten, ahogy már írtuk 333 esetben álltak rajthoz lovaikkal. Gestüt Helenenhof lett a harmadik a maga 50 futtatásával. Negyedik Mikó Károly Kállósemjénből 45 futtatással, és ötödik Böröcz József 41 indulással.

Kemény versenyben dicséretes eredményt értek el ebben a szezonban is a tenyésztők és reméljük a következő év még jobb eredményekkel zárulhat majd mindenki számára.

Fotó: Telivér Farm

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook