2018. szeptember 19. - Vilhelmina

Lovon termett ezüst

2018. június 17. Szerző: Szele Tamás
Mostanság minden sportbarát Oroszországra veti vigyázó szemét, ami nem is csoda, a labdarúgó világbajnokság majdnem teljes figyelmünket elvonja – de igazságtalanság lenne megfeledkeznünk a foci bűvöletében tornászaink kiváló eredményeiről, főleg akkor, ha azok dobogósok. És bizony, Kállai Zoltán tegnap ezüstöt hozott nekünk Portugáliából!

 

Remekelt Kállai Zoltán a tornászok portugáliai Világkupáján, ahol lólengésben a második helyen végzett, Péter Sára pedig az ugrás döntőjében hetedik lett.

A tornászok guimaraes-i Világkupáján szombaton megkezdődtek a döntők. A csütörtöki selejtezőkből Kállai Zoltán lólengésben, míg Péter Sára ugrásban kvalifikálta magát a legjobbak közé. A lányok mezőnyében Péter Sára 12.925 ponttal a hetedik helyen végzett.

A férfiaknál a csütörtöki selejtezőkből, a GP-győztes Kállai Zoltán lólengésben a hetedik helyen bejutott a döntőbe, ahol remek versenyzéssel a 13.500 ponttal a dobogó második fokára állhatott.

De hogyan látta Kállai a megmérettetést, miután megmutatta, hogy valóban lóra termett?

„Összességében a verseny jó volt. Nehéz volt mindent jól megcsinálni, mert a szervezés miatt egy picit kapkodni kellett a selejtezőkben. A fináléra pihentebb voltam, tisztább gyakorlatot mutattam be, sikerült minden, amit elterveztem. De van mit javítani, ezeket az Eb-re szeretném is csiszolni. Maga az atmoszféra remek volt, az ugyan nem újdonság, hogy Vk-n a döntőbe jutok, de mivel a kontinensviadal előtt ez volt az utolsó verseny, így ez egy plusz motivációt jelentett számomra.” - nyilatkozta.

Péter Sára is megszólalt a Magyar Torna Szövetség honlapján:

„Nagyon jó volt ez a portugáliai verseny. Voltam már Vk-döntőben, tehát mondhatni rutinos versenyző vagyok. Emiatt most egy új ugrással jöttem ki, ezt szerettem volna minél jobban bemutatni, ami sikerült is. Bár nem volt teljesen tiszta, de a lényeg, hogy teljesítettem, amit szerettem volna. A döntő nagyon jó volt, elégedett vagyok a teljesítményemmel, főleg ahhoz képest, hogy fáradtnak éreztem magam mentálisan. A későbbiekben, ha fejben jobban összeszedem magam, biztosan jobban fogok teljesíteni.”

A versenyek vasárnap folytatódnak a döntők második napjával, ahol Fehér Nóráért gerendán és talajon, Vecsernyés Dávidért pedig nyújtón szoríthatunk – és szorítunk is.

Köszönjük – és hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Bényei csapolt sörrel és lepcsákkal

2018-ban már második alkalmához ért a Colopast jótékonysági futóverseny, amely ezúttal a versennyel az Egyenlő Esélyért Egyesületet támogatta. A cég, a teljesen nevezésből befolyó díj összegét ajánlotta fel az egyesület anyagi támogatására. Mivel a versenyen jóval több mint 300 induló volt, elég szép összeget sikerült ebből összegyűjteni és a nemes cél érdekére fordítani. Az indulók mellett többen vettek támogatói jegyeket is, amik szintén az egyesületet segítették.

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook