2019. február 20. - Aladár, Álmos

Lovon termett ezüst

2018. június 17. Szerző: Szele Tamás
Mostanság minden sportbarát Oroszországra veti vigyázó szemét, ami nem is csoda, a labdarúgó világbajnokság majdnem teljes figyelmünket elvonja – de igazságtalanság lenne megfeledkeznünk a foci bűvöletében tornászaink kiváló eredményeiről, főleg akkor, ha azok dobogósok. És bizony, Kállai Zoltán tegnap ezüstöt hozott nekünk Portugáliából!

 

Remekelt Kállai Zoltán a tornászok portugáliai Világkupáján, ahol lólengésben a második helyen végzett, Péter Sára pedig az ugrás döntőjében hetedik lett.

A tornászok guimaraes-i Világkupáján szombaton megkezdődtek a döntők. A csütörtöki selejtezőkből Kállai Zoltán lólengésben, míg Péter Sára ugrásban kvalifikálta magát a legjobbak közé. A lányok mezőnyében Péter Sára 12.925 ponttal a hetedik helyen végzett.

A férfiaknál a csütörtöki selejtezőkből, a GP-győztes Kállai Zoltán lólengésben a hetedik helyen bejutott a döntőbe, ahol remek versenyzéssel a 13.500 ponttal a dobogó második fokára állhatott.

De hogyan látta Kállai a megmérettetést, miután megmutatta, hogy valóban lóra termett?

„Összességében a verseny jó volt. Nehéz volt mindent jól megcsinálni, mert a szervezés miatt egy picit kapkodni kellett a selejtezőkben. A fináléra pihentebb voltam, tisztább gyakorlatot mutattam be, sikerült minden, amit elterveztem. De van mit javítani, ezeket az Eb-re szeretném is csiszolni. Maga az atmoszféra remek volt, az ugyan nem újdonság, hogy Vk-n a döntőbe jutok, de mivel a kontinensviadal előtt ez volt az utolsó verseny, így ez egy plusz motivációt jelentett számomra.” - nyilatkozta.

Péter Sára is megszólalt a Magyar Torna Szövetség honlapján:

„Nagyon jó volt ez a portugáliai verseny. Voltam már Vk-döntőben, tehát mondhatni rutinos versenyző vagyok. Emiatt most egy új ugrással jöttem ki, ezt szerettem volna minél jobban bemutatni, ami sikerült is. Bár nem volt teljesen tiszta, de a lényeg, hogy teljesítettem, amit szerettem volna. A döntő nagyon jó volt, elégedett vagyok a teljesítményemmel, főleg ahhoz képest, hogy fáradtnak éreztem magam mentálisan. A későbbiekben, ha fejben jobban összeszedem magam, biztosan jobban fogok teljesíteni.”

A versenyek vasárnap folytatódnak a döntők második napjával, ahol Fehér Nóráért gerendán és talajon, Vecsernyés Dávidért pedig nyújtón szoríthatunk – és szorítunk is.

Köszönjük – és hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook