2018. december 15. - Valér

A luzerni kvóták

2016. május 26. Szerző: Szele Tamás
Jó hírről beszámolni mindig öröm – de most abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy nem egy jó hírt hoztam Luzernből, hanem egyenesen hármat. Három jött, három kiváló bajnokunk szerezte meg az alaposan kiérdemelt riói kvótát - Pétervári-Molnár Bendegúz élete versenyét evezve lett harmadik, a Simon Béla, Juhász Adrián duó pedig ismét remek hajrával szerezte meg a második helyet a keddi döntőben a luzerni, úgynevezett végső olimpiai kvalifikációs evezős regattán.

Urak, ez szép volt – ahogy valamikori sportrovat-vezetőm szokta mondogatni, „ezt várja el a szakvezetés”. És persze, a szurkolók is. De mit mondanak erről a csodás versenyről maguk az érintettek? Az MTI szerint:

„"Számítottam arra, hogy nagyon kemény verseny lesz, és ezer méternél nem voltam biztos benne, hogy sikerülni fog a kvótaszerzés, mert óriási volt a küzdelem. De hallottam a közönség buzdítását, és ez erőt adott" - nyilatkozott a nemzetközi szövetség honlapján Pétervári-Molnár Bendegúz, a Budapesti Evezős Egyesület 23 éves versenyzője, aki 1996 után az első magyar lesz majd az olimpia férfi egypárevezős versenyében.
"Miután mi vagyunk a friss Európa-bajnokok, úgy éreztük, kötelező kvalifikálnunk az olimpiára. Ezzel együtt az első ezer méteren nem tudtuk kontrollálni a versenyt, és idegesen eveztünk. Az utolsó négyszáz méteren aztán mindent beleadtunk, és végül sikerült" - fogalmazott Simon Béla, aki szolnoki klubtársával, a most debütáló Juhász Adriánnal pályafutása második ötkarikás szereplésére készülhet kormányos nélküli kettesben.”

 

 

Bizony, az eredmény kötelez, ezeket a kvótákat meg kellett szerezni, nem volt mese – és lám, annyi év elteltével újból lesz magyar egypárevezős az olimpián! A Magyar Evezős Szövetség külön Facebook-posztban gratulált Pétervári-Molnár Bendegúznak és edzőjének, Molnár Zoltánnak. De volt is miért. 

Lehet, hogy nincs tengerünk, viszont evezni nagyon tudunk, kérem. 

A világ élmezőnyében van a magyar evezősport – és én már látom, ahogy a tegnap kvótát szerzett srácok állnak egy dobogón, annak is a felső fokán... aztán a nyakukba akasztanak valamilyen érmet ami a vakító trópusi napsütésben olyan aranyszínben szikrázik...

Ma még látomás, augusztusban valóság.

Hajrá, urak, a siker kapujában vagytok, ez már a célegyenes!

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook