2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Machetecsata

2018. november 4. Szerző: Szele Tamás
Valóságos machetecsatában végezhettek a brazil másodosztályú Sao Bento labdarúgójával, Daniel Correa Freitasszal, és a szenvedélyes trópusi ország közhangulata alaposan fel is korbácsolódott – azután, mikor fény derült a gyilkosság részleteire és főleg okaira, az áldozat ellen fordult, aki ugyan ebből már nem sokat érez, de azért nem túl gyakori, hogy valakit brutális meggyilkolása után sújtson a közmegvetés.

 

Nos, lássuk, mi történt! Parana állam Sao José dos Pinhais városának erdős területén találtak rá Daniel Correa Freitas holttestére múlt vasárnap. A korábban többek közt a Cruzeirónál és a Botafogónál is megforduló középpályást, aki június óta szerepelt kölcsönben a Sao Bentónál, szombaton éjjel gyilkolhatták meg. A nyomok alapján a szakértők kizártnak tartják, hogy egy tragédiába torkolló rablási kísérlet vezetett volna a játékos halálához. A holttesten található, vélhetően kés okozta sérülések egyértelműen arra utalnak, hogy az áldozatot megkínozták, mielőtt elvágták a nyakát, majd levágták a nemi szervét és gyakorlatilag lefejezték.

Hát, az világos, hogy a gyilkosság szexuális indíttatású lehetett – de mi váltott ki az elkövetőből ilyen brutális indulatot? Az is kiderült. Egy brazil üzletember, Edson Brittes Jr. elismerte, hogy ő ölte meg Daniel Correát. Brittes elmondása szerint az áldozatot rajtakapta, amint a feleségét próbálta megerőszakolni.

„Amikor kinyitottam az ajtót, a feleségemen volt, aki segítségért kiáltott. Amit tettem, azt tette volna minden brazil férfi, ha egy nő bajban van. Cris húsz éve a feleségem, neki adtam az életem” - mondta Brittes, akinek a lányának rendeztek szülinapi partyt akkor a házban. „A feleségemnek és a lányomnak sem volt soha dolga Daniellel, ez az igazság. Igen, megtettem, amit tettem, hogy a családomon és a feleségemen segítsek” - mondta a tv-kamerák előtt Brittes.

A férfi vallomását megerősítette lánya is, aki szintén kiáltásokat hallott anyja szobájából és megtalálták vele az áldozatot. Sőt, az áldozat telefonján olyan üzeneteket találtak, amiből nyilvánvaló volt, hogy a lány anyjára „hajtott” a focista.

Hát, így azért mindjárt más a helyzet... a forróvérű brazil férjet elragadta az indulat, és arrafelé minden házban akad machete, bozótvágó kés, vagy inkább szablya. Az indulat érthető: de azért bíróság legyen a talpán, amelyik felmenti, főleg, hogy az áldozatból gyakorlatilag mindent levágott, amit lehetett.

Ebből, kérem, az a tanulság, hogy a nemi erőszak sosem éri meg: még akkor sem, ha az elkövető brazil futballista.

Jobb tisztelni a nőket, főleg Brazíliában, ha az ember nem akar elbúcsúzni nemesebb szerveitől.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook