2019. március 25. - Irén, Írisz

Machetecsata

2018. november 4. Szerző: Szele Tamás
Valóságos machetecsatában végezhettek a brazil másodosztályú Sao Bento labdarúgójával, Daniel Correa Freitasszal, és a szenvedélyes trópusi ország közhangulata alaposan fel is korbácsolódott – azután, mikor fény derült a gyilkosság részleteire és főleg okaira, az áldozat ellen fordult, aki ugyan ebből már nem sokat érez, de azért nem túl gyakori, hogy valakit brutális meggyilkolása után sújtson a közmegvetés.

 

Nos, lássuk, mi történt! Parana állam Sao José dos Pinhais városának erdős területén találtak rá Daniel Correa Freitas holttestére múlt vasárnap. A korábban többek közt a Cruzeirónál és a Botafogónál is megforduló középpályást, aki június óta szerepelt kölcsönben a Sao Bentónál, szombaton éjjel gyilkolhatták meg. A nyomok alapján a szakértők kizártnak tartják, hogy egy tragédiába torkolló rablási kísérlet vezetett volna a játékos halálához. A holttesten található, vélhetően kés okozta sérülések egyértelműen arra utalnak, hogy az áldozatot megkínozták, mielőtt elvágták a nyakát, majd levágták a nemi szervét és gyakorlatilag lefejezték.

Hát, az világos, hogy a gyilkosság szexuális indíttatású lehetett – de mi váltott ki az elkövetőből ilyen brutális indulatot? Az is kiderült. Egy brazil üzletember, Edson Brittes Jr. elismerte, hogy ő ölte meg Daniel Correát. Brittes elmondása szerint az áldozatot rajtakapta, amint a feleségét próbálta megerőszakolni.

„Amikor kinyitottam az ajtót, a feleségemen volt, aki segítségért kiáltott. Amit tettem, azt tette volna minden brazil férfi, ha egy nő bajban van. Cris húsz éve a feleségem, neki adtam az életem” - mondta Brittes, akinek a lányának rendeztek szülinapi partyt akkor a házban. „A feleségemnek és a lányomnak sem volt soha dolga Daniellel, ez az igazság. Igen, megtettem, amit tettem, hogy a családomon és a feleségemen segítsek” - mondta a tv-kamerák előtt Brittes.

A férfi vallomását megerősítette lánya is, aki szintén kiáltásokat hallott anyja szobájából és megtalálták vele az áldozatot. Sőt, az áldozat telefonján olyan üzeneteket találtak, amiből nyilvánvaló volt, hogy a lány anyjára „hajtott” a focista.

Hát, így azért mindjárt más a helyzet... a forróvérű brazil férjet elragadta az indulat, és arrafelé minden házban akad machete, bozótvágó kés, vagy inkább szablya. Az indulat érthető: de azért bíróság legyen a talpán, amelyik felmenti, főleg, hogy az áldozatból gyakorlatilag mindent levágott, amit lehetett.

Ebből, kérem, az a tanulság, hogy a nemi erőszak sosem éri meg: még akkor sem, ha az elkövető brazil futballista.

Jobb tisztelni a nőket, főleg Brazíliában, ha az ember nem akar elbúcsúzni nemesebb szerveitől.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook