2019. január 16. - Gusztáv

Madár szállt az óvodába

2018. március 11. Szerző: Rózsa Misi
Erdei Zsolt óvodába jár. Akik ismerik Erdei Zsoltot, aki jelenleg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke is amellett, hogy az egész nemzet Madara, tudják róla, hogy imádja a gyerekeket, imád játszani, imád mókázni. De itt nem arról van szó, hogy a feszítő munka mellett úgy döntött, hogy ellóg a Bornemissza Gergely Emlékversenyről, ellóg kicsit az elnöki teendők elől és inkább beszökik egy oviba, jót játszani gyerekekkel és ezáltal feltöltődni energiával.

 

Miközben természetesen számára az, hogy gyerekek közé mehet, nyilván a munkájának kellemes részei közé tartozó feladatnak számít. Az ilyet nagyon tudja élvezni. Azért kereste fel Egerben a Csillagfény óvodát, mert a Magyar Ökölvívó Szakszövetség számára sok szempontból fontos célcsoport lett az óvodás gyerekek csoportja.

Az ökölvívás rengeteg mindenben képes már egészen pici kortól kezdve fejleszteni a gyerekek képességeit. Kevesen tudják, de a gyerek egészséges testi és lelki fejlődését az ökölvívás ugyanúgy hasznosan tudja segíteni, mint például az úszás. Javít a mozgás koordinációján a gyerekeknek, erősíti őket, koncentrációra tanít és a mentális képességeiket is sok módon tudja fejleszteni. Ezekhez képest szinte mellékes, hogy hasznos dolog, ha egészen kicsi kortól kezdve elkezdődik a gyerekek között az ökölvívás népszerűsítése és fiatal tehetségek sok időt kapnak arra, hogy fejlődjenek, hogy a sportágat megismerve, később jelentős eredményeket elérni képes versenyzők váljanak belőlük. A MÖSZ óvodásokat célzó programja példaértékű újítás, ami az Erdei Zsolt által képviselt reformprogram része.

A gyerekek nagy örömmel fogadták a hozzájuk ellátogató hírességet. És igen kérem, nagyon sok gyerek, annak ellenére, hogy itt logikusan igen kicsikről beszélünk, pontosan tudta, hogy ki jött el hozzájuk. Azok, pedig akik nem ismerték és ezért kicsit megilletődöttek is voltak, nagyon hamar feloldódtak Zsolt közvetlen és a gyerekeket jól ismerő stílusa miatt és hamar a szívükbe zárták, örömmel hallgatták, amit mesélt nekik az ő szintjükön az ökölvívásról és szívesen próbáltak ki gyakorlatokat is. Erdei Zsolt szeme is végig csillogott a program során, nagyon látványosan jól érezte magát itt, talán ő volt a lecsalódottabb, amikor a program végén távoznia kellett, visszatérni feladatai szürkébb részeihez.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook