2018. június 21. - Alajos, Leila

A magyar fiúk megcsinálták

2017. július 28. Szerző: Rózsa Misi
A lányok csalódást okozó szereplése után, nagyon reménykedtünk abban, hogy a fiúk a végén bearanyozzák a napjainkat.

 

Amikor az elődöntőben kiderült, hogy a görögök lesznek az ellenfeleink, reménykedhettünk a sikerben, hiszen eddig mindig megvertük a görögöket, ha azok az utunkba kerültek. Viszont tudni lehetett azt is, hogy nagyon régóta ilyen erős és jó görög csapat vízilabdában már régóta nem volt. Tehát biztosra nem mehettünk ellenük és tudni lehetett keményen meg kell dolgozni a sikerért velük szemben.

Az első negyedet nagyon jó játék mellett is csak 2-1-re tudtuk hozni. És most a szerencse se volt annyira mellettünk, mint mondjuk az oroszok esetében. A második negyedben a 3-3 is azt mutatta ez nem feltétlen lesz sétagalopp számunkra egy nagyon jó csapat ellen. Viszont a fölény és a mutatott játék képe egyértelműen minket erősített. A harmadik negyed meg is lett megint nekünk, igaz csak 1-0-ra. A negyedik negyedben megint nem bírt egymással a két csapat és 1-1-es döntetlen született, így alakult ki a 7—5-ös magyar győzelem a végére, amivel ott van csapatunk a döntőben.

A másik ágon a szerbek csatáztak egy hatalmasat a horvátok ellen. Arra lehetett számítani, hogy nagyon éles párharc alakul ki közöttük, de hogy ennyire szoros arra azt hiszem kevesen számoltak. Az első negyed vége 1-1 lett közöttük. A második és a harmadik negyed 4-4 lett egyaránt. Az utolsó negyedben hatalmas meglepetésre a horvátok nyertek 3-2-re és ezzel az már eldőlt, hogy a világ trónjáról letaszításra kerültek a szerbek és a horvátok lesznek a döntőben az ellenfeleink. Akát ők, akár mi nyerünk, mindenképpen új világbajnok lesz.

Az 5-8. helyért Montenegro ellenfele az orosz válogatott volt, akiket le is tudtak győzni 9-8 arányban.

Itt az olaszok ellenfele Ausztrália lett, akiket 8-4-re győztek le.

Így az 5. hely sorsáról a Montenegró-Olaszország mérkőzés fog dönteni, míg a 6.-ról Oroszország és Ausztrália küzdelme.

A 9-12. helyért Brazília a kazahok ellen szállt medencébe és kapott ki tőlük 9-5-re. A másik mérkőzésen Spanyolország 13-11-re győzte le Japán csapatát.
A 9. helyért tehát Kazahsztán, Spanyolországgal fog megküzdeni, míg a 11. helyért Brazília küzdhet meg majd Japán ellen.

Szombaton tehát eljutunk a nagy menetelés fináléjába és nagyon reméljük a végén hatalmas okunk lesz ünneplésre.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook