2019. március 21. - Benedek

A magyar kölykök meghódítják Európát

2018. május 28. Szerző: Rózsa Misi
Az már az elődöntők előtt kiderült, hogy a magyarok hatalmas bravúrt hajtottak végre, hiszen az éremtáblázaton sikerült a nagyon előkelő harmadik helyet megszereznie ennek a csapatnak.

 

Csak az oroszok és az ukránok tudtak megelőzni minket ebben. Ez olyan bravúros siker, amire nagyon rég nem volt példa már. Nagyon kellett, nagyon hálásak lehetünk a kovácsainak. Természetesen minden elismerést megérdemelnek azok a gyerekeink, akik itt érmeket szereztek, de azok is, akiknek az ugyan nem jött össze, de nagyot küzdöttek. De emeljük ki a csapat motorját képező szakembereinket, akikről kevesebb szó szokott esni. Dorkó Péter, szövetségi edzőt. Az ő jobb kezének számító Salánki Lászlót. A csapat lelki támaszát, Botos Tibort. A sikerben jelentős szerepet vállaló Konkoly Istvánt, Sulák Csubi Istvánt és nem utolsósorban Ancsin Katalint. Mind megérdemlik, hogy őket is felállva megtapsoljuk, ahogy természetesen a taps kijár a gyerekek nevelő egyesületeinél dolgozó kiváló szakember gárdának is. Na de nézzük akkor mi is történt a döntők során.

Na de nézzük mi történt velünk az elődöntők során. Legyünk túl a nem túl jó dolgokon előbb.

Sajnos 40 kg-ban Balogh László hiába csatázott hatalmasat ír ellenfelével, Michael Faulknerrel szemben, a végén alulmaradt és ezzel be kellett érnie a bronzéremmel. Ez Balogh esetében kifejezetten bravúros eredménynek mondható és tiszta szívből gratulálhatunk neki hozzá.

41.5 kg-ban Váry Tamás, aki eddig hatalmas küzdelmek árán lépett lépésről-lépésre előre, sajnos az elődöntőben kikapott a grúz Kajaia Demurtól és így ő is bronzéremmel zárta a tornát, pedig amit mutatott, az alapján többet is megérdemelt volna.

80 kg-ban Szendi Attila az orosz erőembert, Novikov Artemet kapta ellenfélnek, akit már jóval az EB kezdése előtt ebben a súlycsoportban a végső győzelemre legesélyesebb versenyzőnek mondtak sokan. Sajnos érvényesült is az orosz nagyobb tudása, és Szendi nem nagyon tudott mit kezdeni ezzel, ő is bronzéremmel fejezte be itt a tornát.

Balogh Péter 105 kg-ban a román Constantin Andrei-Alexandru ellen szenvedett el vereséget egy nagyon éles és nagyon kemény mérkőzés során. De a bronzérem neki is meg lett.

Megint volt két mérkőzés, ami sajnos nem a ringben dőlhetett el, hanem a bírók hoztak nagyon nehezen magyarázható „furcsa” döntést. 48 kg-ban Konkoly Lorenzo a hazaiak versenyzője ellen lépett kötelek közé. Kosev Svatoslav valljuk meg alapos verést kapott a magyar versenyzőtől, ha nem vitatjuk közben azt sem, hogy volt olyan menet, ahol valóban szoros volt a két fiú küzdelme. Ennek ellenére a hazai pálya a bolgár fiút engedte tovább a döntőbe, nagy lehetőséget rabolva el a kiválóan teljesítő Konkolytól.

Horváth Máté 59 kg-ban ugyan szorosabb meccset vívott az orosz Shikhov Iaroslav ellen, de itt is legalább két menetben a magyar versenyző bizonyult jobbnak, de valahogy a bírók teljesen mást láttak a pontozásnál, mint ami a ringben lejátszódott. Nehéz az ilyen eseteken túl lépni. Akkor is nehéz, ha felnőttek meccsét veszik el bírók, de amikor gyerekeket fosztanak meg a sikertől, az különösen fájó és tisztességtelen.

De nézzük a nap legpozitívabb történéseit is, hogy levezethessük jogos haragunkat vele kicsit.

48 kg-ban az eddig is kiemelkedően teljesítő Buza Rafael, ezúttal a cseh Tokar Robinnal került szembe. Buza itt is kiválóan kezdte a mérkőzést, határozottan támadta és bizonytalanította el ellenfelét és végig a menetek során jól tudta távol tartani magától, ő viszont tiszta találatok sokaságával lepte azt meg. Tanári módon bokszolt ez a kisfiú és teljesen megérdemelten verekedte be magát ezzel a remek teljesítményével a holnapi döntőbe.

Puporka Ádám 65 kg-ban ezúttal is sziporkázott a ringben. Öröm volt nézni minden mozdulatát. Pedig ellenfele a román Trandafir Sebastian nem tartozik a kis falatok közé, de itt most szinte semmit nem tudott megmutatni képességeiből, mert Puporka nem hagyta azt számára. Nagyon-nagyon megérdemelt volt ennek a magyar fiúnak is a döntőbe jutása.

Tehát akkor van hat bronzérmünk, amiket a következőknek köszönhetünk:

Balogh László

Váry Tamás

Szendi Attila

Balogh Péter

Konkoly Lorenzo

Horváth Máté

Három versenyzőnk érdekelt még a döntő összecsapásaiban:

45 kg-ban Jónás Kornélia

48 kg-ban Búza Rafael

65 kg-ban Puporka Ádám

Nagyon bízunk abban, hogy a fiataloknak sikerül a legfényesebbre csiszolniuk a megszerezhető érmet maguknak és Magyarországnak. De történjen itt már bármi is, nagy elismerés és elismerés jár ennek a csapatnak, mert tényleg csodát varázsoltak mindnyájunk számára és kimagasló eredményt sikerült elérniük. Szép volt lányok és fiúk! Köszönjük nektek. Hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook