2019. február 20. - Aladár, Álmos

Magyar Kupa az elődöntőkben

2018. április 7. Szerző: Rózsa Misi
Kialakult az elődöntők szereplőinek a mezőnye és ezek párosítása is a labdarúgó Magyar Kupában.

 

Az Újpest otthon egy nagyon-nagyon szoros mérkőzésen 2-1-re le tudta győzni az MTK-t és így előnnyel érkezhetett a visszavágóra. Itt viszont az MTK igen hamar előnyhöz jutott, jobban is játszott végig ellenfelénél. Igaz a második félidőben az Újpest kevés helyzeteinek egyikéből egyenlíteni tudott, így bosszulva meg, hogy az ellenfél sorozatban hagyta ki  a jelentős helyzeteit előtte ellene. De aztán egy jogos büntetőből Kanta góljával újra vezetett az MTK és ez akkor hosszabbítás lehetőségét vetítette előre, de aztán két perccel később az újabb gól eldöntötte, hogy itt hosszabbítás már biztos nem lesz. Hatalmas szerencsével az Újpest a 83. percben betalált és mivel több gól már nem esett, 4-4-es összesítéssel, idegenben rúgott több góllal az Újpest jutott tovább.

A Balmazújváros azzal, hogy már az első mérkőzés során 5-0-ra le tudta győzni otthon a Békéscsabát, tulajdonképpen el is döntötte a továbbjutás kérdését, a visszavágó így csak formalitás volt itt gyakorlatilag. De a visszavágón is Balmazújváros került előnybe. Ráadásul nem sokkal később a hazai csapat létszámban is megfogyatkozott. Igaz a végén büntetőből még egyenlíteni tudtak a lilák, de nagyon hamar újabb góllal válaszolt erre a Balmazújváros, aki 7-1-es összesítés mellett jutott be a legjobb négy közé.

A Honvéd otthon 0-0-s mérkőzést játszott a Debrecen ellen, így a visszavágó előtt teljesen nyitott volt a továbbjutás kérdése. De otthon a Debrecen olyan jól játszott, ahogy már rég nem láthattuk, a Honvéd viszont tragikusan gyenge napot fogott ki és ez el is döntött mindent. Az első félidő Könyves Norberté volt. Már a 4. percben betalált a Honvédnak, aztán a 38. percben már két gólossá alakította az előnyüket. A második félidőben is a Debrecen tudott először a hálóba találni, a Honvéd csak pár perccel később szerezte meg a becsületgólját, de ez már nem osztott, nem szorzott itt. A Debrecen 3-1-es összesítéssel lépett be a legjobb négy közé.

A Felcsút az első mérkőzésen vereséget szenvedett el a Diósgyőr ellen otthon. A Diósgyőriek ezzel nagy esélyesei lettek a továbbjutásnak, amiért nagyon sokan szurkoltak nekik. De enyhez játékvezetői segítséggel a Felcsút idegenben feltámadt. Az első félidőben 1 gólos előnyre tett szert, a másodikban viszont megint kétszer be tudtak találni, így 3-2-es összesítés mellett ők kerültek be meglepetésre a legjobb négy közé.

Az elődöntőben az Újpest ellenfele a Balmazújváros lesz, míg a Debrecené a Felcsút. Igen közel kerültünk ezzel ahhoz a lehetőséghez, hogy Újpest-Debrecen döntő legyen a történet vége.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook