2019. január 16. - Gusztáv

Magyar Kupa, az utolsó lépés

2018. május 10. Szerző: Rózsa Misi
Hosszú út vezetett odáig, hogy kialakuljon a Magyar Kupa döntőjének párosítása. Ki gondolta volna például, hogy már viszonylag az elején el fog vérezni a Ferencváros, Videoton?

 

Az a két csapat, amelyik magabiztosan vezeti az OTP Bank Liga, vagyis az NB I küzdelmeit. Arra se sokan fogadtak volna, hogy a Felcsút eljut a döntőig. Hogy az Újpest itt lehet, az talán nem mondható meglepetésnek.

Az első mérkőzésén odahaza hatalmas meglepetésre a Felcsút 4-0-ra megverte a jóval esélyesebb Debrecen gárdáját. Ez tulajdonképpen már csak formasággá tette elvileg a visszavágót kettejük között, annak ellenére is, hogy a Debrecen még a hullámvölgyében is van olyan csapat, aki képes lehet bravúros sikerre.

Hazai pályán a Loki uralta is az első félidőt, olyan fölényt sikerült kialakítania a maga javára, hogy a hazai szurkolók reménykedhettek a csodában. Ebben a játékrészben a Felcsút teljesen a saját kapuja elé lett beszorítva, alig volt náluk a labda és beszédes adat, hogy egyetlen kapura lövésük sem volt. A 38. percben a Debrecen Tisza találatával meg is szerezte ellenük a vezetést. Sok helyzet volt előtte is és sok helyzet volt ezután is a Debrecen előtt, de a Felcsút elkeseredetten védekezett.

A második félidő valamivel kiegyenlítettebbnek mondható játékot hozott a két csapat között. Sokat javult a Felcsút játéka is és itt már előttük is adódtak helyzetek, de a Debrecen az 50. percben tovább tudta növelni az előnyét. De ezután már csak harc maradt, gólra nem futotta a csapatok erejéből és hiába nyert 2-0-ra a Debrecen, összesítésben 4-2-vel a Felcsút mehetett tovább és érkezett ezzel meg a döntőbe.

Az Újpest hazai pályán 2-1-re verte meg a Balmazújváros csapatát. Ez még nem olyan eredmény volt, ami mellett nyugodtan aludhattak a visszavágó előtt a lila-fehérek, hiszen az idegenben rúgott gól, sokat jelenthetett volna elvileg a Balmazújvárosnak.

A visszavágó mérkőzésen valljuk meg őszintén, meglepetésre a kis vidéki csapat játszott veszélyesebben és jobban, a közepesnél is gyengébb iramúnak mondható találkozón. Igazi jó foci nem alakult ki a két csapat között, az Újpest mellett ott állt viszont Fortuna és mivel nem kaptak gólt a gólnélküli találkozó végül azt jelentette, hogy 2-1-es összesítéssel az Újpest lesz a döntőben a Felcsút ellenfele.

A döntőt május 23.-án az Újpest nagy szerencséjére, a Szusza Ferenc stadionban fogja a két csapat lejátszani egymással a Kupa elhódításáért.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook