2019. január 16. - Gusztáv

Magyar Kupa: úton az elődöntő felé

2018. március 17. Szerző: Rózsa Misi
Lejátszották a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőinek első mérkőzéseit. Gyakorlatilag egyetlen hely volt, ahol már szinte biztosan eldőlt, a továbbjutás kérdése, az összes többinél még nyitott minden.

 

A Balmazújváros lefocizta a pályáról otthon a Békéscsabát. Egy félidő is elég volt nekik ahhoz, hogy annak közepétől beindítva a gólgyártást, már a fordulásra, három gólos előnnyel mehessenek pihenni kicsit. Pedig a labdát legalább ekkor még a vendégek birtokolták többet. A második félidőben már a laszti is a Balmazújvárosnál volt többet, és újabb két találatukkal kiütéses győzelmet arattak, így a visszavágó itt leginkább már csak formaság lesz. 5-0

Az első félidőben nagy fölényt tudott a Honvéd kialakítani magának a Debrecen ellen. Nem sok kellett hozzá, hogy igen hamar előnyhöz is jussanak, hiszen jogos büntetőhöz jutottak a 20. percben, de Eppelnek ezt sikerült kihagynia. A második félidő laposabb játékot hozott, több Honvéd helyzet mellett. A Debrecen 90 perc alatt, mindössze egyetlen esetben tudta eltalálni az ellenfél kapuját három kísérletből. A Honvéd se lehet magára büszke, mert az ő 10 próbálkozásából is csak három ment kapura. A 0-0 nyitott visszavágót ígér.

Az Újpest-MTK találkozó, minden játékrészében teljesen kiegyenlített mérkőzést hozott, két azonos tudású csapat csapott össze egymással. Az Újpest az első félidőben már vezetést szerzett, de pár perccel később az MTK egyenlíteni tudott. Sorozatban alakultak ki a jó iramú találkozón itt is és ott is a helyzetek, a 66. percben az Újpestnek sikerült az egyik helyzetét gólra váltania, és ezzel 2-1-re meg is nyerte a mérkőzést, de a továbbjutástól még nagyon messze van ezzel.

A Felcsút ellen a Diósgyőr idegenben is szervezettebben és hatékonyabban focizott. Az első félidőben már a vendégeknél volt az előny és közel álltak ahhoz is, hogy azt növelni tudják. A Felcsút elkeseredetten védekezett és indított erőtlen támadásokat is, volt veszélyes helyzete elvétve, de nem tudott élni ezzel. A Diósgyőr az idegenben elért 1-0-s győzelmével sokat tett azért, hogy közelebb kerüljön a továbbjutáshoz.

A visszavágó mérkőzések mindegyikét, április 4.-én játsszák majd le a csapatok.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook