2018. május 23. - Dezső

Magyar labdarúgók a legjobb négyben

2017. június 16. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon szép eredményt ért el a minifutball válogatottunk azzal, hogy minden mérkőzését megnyerve, csoportelsőként jutott tovább az EB csoportköreiből. Ahogy megírtuk már akkor, amikor erről beszámoltunk, már az nagy siker, hogy elértek a csoportkörökig, a veretlen csoportelsőség pedig nem várt bravúrnak mondható.

 

Akkor azért szorítottunk, hogy nehogy az legyen itt is a folytatás, az egyenes kiesési szakaszba érve, mint amit a nagy válogatottunk vagy az U17-es fiúk csináltak, hogy ott vagyunk csoportelsőként, aztán az első mérkőzésen el s köszönünk a folytatástól (előző cikkünk itt olvasható).

Szerencsére ez itt nem következett be. Az első ellenfelünk Törökország csapata volt, aki a csoportjából csak harmadik helyen jutott tovább. A magyarok végig főlényben futballozva, megszerezték az elején már az előnyt és a főlényt, valamint az előnyt egyaránt tartva, tulajdonképpen magabiztosan léptünk túl a törökökön és jutottunk ezzel el a legjobb nyolc közé. 

Itt következett a lengyel válogatott. Hát a lengyelek már nagyon más kávéháznak számítanak, hiszen vannak szakértők, akik a torna egyik titkos favoritját látták bennük. Már a mérkőzés előtt egyértelmű volt, hogy ez nagyon kemény lesz a mieinknek. És a 8. percben már előnyben is voltak a lengyelek és valljuk meg uralták is a játékot, mi elkeseredetten futottunk az eredmény után. A második félidőben egyre jobban feljönni látszott a magyar csapat és látszott az akarattal nem lesz itt hiba, a lengyel kapus viszont sokáig a szemünket is ki tudta védeni. A 39. percben, amikor már bevállaltuk a vészkapussal való játékot, sikerült a csoda és egyenlíteni tudtunk. Hatalmas volt a magyar öröm és ez a felszabadultság a szétlövésnél is jelentős segítséget adott, mert fejben jobban együtt voltunk és megnyertük a büntetőpárbajt, amivel Magyarország csapata már ott lehet Európa négy legjobb csapata között.
Ma este játsszuk az elődöntőt az oroszok ellen, és nagyon reménykedünk, hogy sikerül újabb bravúrt elérni. A másik ágon Románia küzd meg Csehországgal a döntőbe jutásért. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook