2018. október 20. - Vendel

Magyar lány a világ legjobb taekwondosa

2017. október 16. Szerző: Rózsa Misi
Azt szokták mondani egyesek, hogy a Taekwondo a türelem sportja. Nagyon összetett sportág, így nagyon sokat kell tanulni és gyakorolni ahhoz, hogy valaki felérhessen a legjobbak közé.

 

Azt is szokták még mondani, hogy a Taekwondo annyira különleges adottságokat igénylő sportág, hogy azok közül, akiknek van is türelme elsajátítani a fogásait, aki elég szorgalmas és kitartó, hogy rendszeresen gyakorolja, nos, még azok közül is nagyon keveseknek adatik meg, hogy felmászhassanak benne a létra tetejére. Azt is szokták még mondani, hogy a Taekwondo az a sportág, aminél vereségek sorozatán lehet eljutni az első igazi győzelmekig. És még rengeteg ilyen vagy ezekhez hasonló közhelyeket szoktak elmondani erről a sportról. És mint általában a közhelyeknek, úgy ezeknek is van igazsága, de mindig születik néha egy-egy nagy tehetség, aki felborítva a rendet, ellentmondva a közhelyeknek, nem a megszokott utat járja, mégis felér a legmagasabbra.

Ilyen kivételes képességű kis csoda Mezei Nikolett is. 2002-ben látta meg a napvilágot. Igen, kérem szépen nem nehéz ebből kiszámolni, hogy ez a különleges képességű kislány, még csak idén lett 15 éves. 6 éves korában vitték le szülei élete első edzésére, hogy mozogjon már kicsit az a gyerek. Tehetséges volt és rendkívül szorgalmas. Könnyen és gyorsan tanult, jól tudott beilleszkedni a versenyzői környezetbe, hamar lételeme lett a versenyzés. a battonyai Barátság SE versenyzője. És 15 éves korára, már felverekedte magát a feketeövig. Ha „csak” ennyit ér el, már ezért megérdemelne minden tiszteletet. De ez a kicsi lány, idén áprilisban, nagyon-nagy meglepetést okozva, megnyerte az Európa bajnokságot. Az edzője Rádai Imre gondolt egy nagyot és azt mondta, hogy akkor most októberben megpróbálja elindítani az Írországban megrendezett világbajnokságon is, edződjön csak Nikolett a legerősebbek között, hogy aztán itt is komoly eredményeket érjen majd el később.

Arra senki nem is mert igazából gondolni, hogy Niki nem csak tisztességgel helyt fog itt állni, hanem hatalmas bravúrt elkövetve megnyeri az Ifjúsági és Felnőtt VB-t. 65 kg-ban indult és már az nagy meglepetésnek volt mondható, hogy amerikai ellenfelét viszonylag könnyedén legyőzve, beverekedte magát a legjobb 16 közé. Ez őt is annyira felvillanyozta, hogy az a lendület lökte át a holland ellenfelén és már ott is találta magát a világ 8 legjobbja között. Jöhetett a norvég ellenfél, akit szintén legyőzve, bekerült a legjobb négy közé, tehát az itt már eldőlt, hogy biztosan érem fog kerülni a nyakába. Megint kiemelkedő bravúrra volt szüksége és tökéletes összpontosításra ahhoz, hogy legyőzze az elődöntőben az orosz riválisát, és ezzel ott volt a döntőben, ahol a hazaiak ellenfele várt rá. A hazai pálya minden sportágban jelentős előnyt biztosít egy versenyző számára. A küzdősportokban ez ha lehet ilyet mondani, talán halmozottan igaz. De Nikit nem foglalkoztatták az esélyek, ő magára koncentrált, ő hitt magában és kiváló, összeszedett küzdelmet bemutatva, legyőzte ír ellenfelét is, ezzel ez a magyar kislány hatalmas csodát bemutatva, felállhatott a világ tetejére.

A sikere titkának a szorgalmát, kivételes tehetségét mondhatjuk és azt a különlegesen jól összehangolt kapcsolatot, ami kialakult közte és Mestere között. Magyarország nagyon büszke lehet a fiatal versenyző nagy sikerére, ami természetesen minden magyar közös sikere és ezért bőven van miért ünnepelnünk ezt a csodás kislányt. Szép volt Niki, köszönjük!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook