2019. február 20. - Aladár, Álmos

Magyarázkodás Liverpoolban

2018. június 6. Szerző: Rózsa Misi
Úgy fest, a Liverpool nagyon nem tud beletörődni abba, hogy elsősorban kapusa súlyos két hibája miatt, de elveszítette a Bajnokok Ligájának döntőjét a Real Madrid ellen. Keresik a vereség okait, egészen pontosan egyre jobban úgy fest, hogy magyarázkodnak a vereség okán.

 

A legújabb verzió szerint, a kapus azért teljesített gyengén, azért dobta Benzema lábára a labdát, azért húzott be egy potyát a kapujába, mert 0-0-s állásnál Ramos őt is bántotta a könyökével és ez olyan súlyos sérülés volt, hogy agyrázkódás lett az eredménye.

Loris Karius-t Bostonba küldték, ahol alapos vizsgálatnak vetették alá amerikai orvosok és így derítették ki, hogy a mérkőzés során agyrázkódást szenvedhetett el a német kapus. Ennek ellentmond, hogy több neurológus azt állítja, hogy akinek súlyos agyrázkódása van, az elveszíti az eszméletét. Ilyen Karius esetében nem következett be. Igaz vannak olyan agyrázkódások is, amik nem járnak eszméletvesztéssel, de ezeknél is mutatkozik a kettős látás, szédülés, hányinger, gyengeségérzés.

Tegyük fel, hogy igaz, hogy agyrázkódása volt a Liverpool kapusának. Nos, akkor jelentkeznie kellett volna nála a tüneteinek is azonnal. Ha érezte, hogy nincs jól, hogy komolyabb a baja sima fejfájásnál, akkor miért nem jelezte ezt a kispad felé? Hiszen ebben az esetben nem alkalmas játékra, és ha játékra alkalmatlan állapotban játszik, akkor felelőtlen magával szemben, de felelőtlen a csapattal szemben is, hiszen nem képes teljes értékű munkát végezni a kapujában.

Ráadásul az ominózus eset után két esetben is bravúros módon védte az ellenfél kapura tartó lövését, kiváló és hibátlan reflexszel. Nos, erre, ha valóban agyrázkódása lett volna, nem lett volna lehetősége és képessége természetesen.

Határozottan úgy gondoljuk, hogy a Liverpool állítása kapusának agyrázkódásáról, hogy finoman fogalmazzunk, nem igazán fedi a valóságot. A felvételekről lehet látni, hogy valóban volt testi kontaktus Ramos és a kapus között, valóban annak könyöke eltalálta a kapust akaratlanul, hiszen rálökték arra, de ez az ütközés nem okozott érdemi sérülést a kapusnak, nem is igényelt ápolást miatta. A Liverpool fogadja el, hogy elveszítette a BL döntőt, amiben jelentős szerepe volt annak, hogy kapusa rendkívül rossz napot fogott ki. Ezek a magyarázkodások, már szánalmasak és feleslegesek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook