2018. június 25. - Vilmos

Magyarok szárnyalása Dublinban

2017. július 11. Szerző: Rózsa Misi
Írországban, Dublin városában került megrendezésre a Monkstown Nemzetközi Kupa. A létszámát tekintve egyértelműen ez az utánpótlás korú versenyzők legjelentősebb tornája, hiszen itt 5 ringben a három napos versenysorozat alatt 800 versenyző fordult meg, aminek levezénylése nem kis feladat a szervezőknek, de le a kalappal előttük, mert kiválóan oldották meg a feladatukat, érdemi fennakadások és nehézségek nélkül.

 

Természetesen ezen a jelentős versenyen rengeteg egyéb nemzet mellett, mi magyarok is képviseltettük magunkat serdülő és junior fiú versenyzőink által. A csapatot Füzesy Zoltán vezette. Ezen a tornán a nagyon erős nemzetközi mezőny mellett, persze reméltük, hogy szép sikerek fognak születni, de a legfontosabb cél, a versenyzők nemzetközi rutinjának erősítése volt ismét és hogy éles helyzetben, komoly nemzetközi ellenfelekkel vívott küzdelmeken keresztül tudja a szakvezetés felmérni, hogy hol tartanak gyerekeink a felkészülésükben.

Ha a torna nyitányánál valaki azt mondja, hogy egy-két fényesebb érem összejöhet a srácoknak, akkor azt sokan alá is írták volna előre elégedetten. Miközben ahogy Füzesy Zolit ismerhetjük, és ahogy a győzelemre éhes magyar fiúkat is megismerhettük eddig is már, azért ők ennél többre vágytak és nem csak hogy vágytak a többre, de nagyon keményen odatették magukat és meg is tették a kisebb csodát.

Leírni is nagyon jól esik, hogy hiába volt jelen itt a világ szinte meghatározó élvonala a magyar gyerekek 9 érmet verekedtek össze a torna során, ami igen jelentős eredménynek mondható.

Serdülőink közül bronzérmet szerzett:

38.5 kg-ban Váry Tamás Vecsésről.

41.5 kg-ban az egri Szöllősy Áron.

52 kg-ban Horváth Máté.

Ezüsttel gyarapította a csapatot:

48 kg-ban Horváth Tamás Vecsésről.

50 kg-ban Sztojka Sándor.

És a legnagyobb büszkeséget a tápiómentei Sztojka Ferdinánd érte el 65-kg-ban, aki elhozta a tornáról az aranyérmet, megnyerve a versenyt.

A juniorok is szépen teljesítettek. Ezüstérmet tudott szerezni:

48 kg-ban Lakatos Zsolt Kaposvárról.

60 kg-ban Szöllősy Richárd.

És itt is lett arany a végére, mert a tápiómentei Zuró Zsolt megcsinálta, nagyot bunyózva, megnyerte a tornát.

Hozzá kell tennünk azt is, hogy Szöllősy Ricsi ellenfele a döntőben egy ír fiú volt. Ha a bírók valóban azt pontozták volna, ami a ringben történt, akkor ő is aranyat hozhatott volna el és nem „csak” ezüstöt. Ezt korrektül a tornát megnyerő ír fiú és edzői is elismerték a magyar szakvezetőknek.

A magyar csapat tehát 9 éremmel térhetett haza. Ebből kettő arany, négy ezüst és három bronz lett. Gratulálunk nekik és a szakmai stábnak is.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook