2019. január 19. - Márió, Sára

A magyarok ütői

2018. február 4. Szerző: Szele Tamás
„A magyarok ütőitől ments meg, Uram, minket” - imádkozzák mostanában minden rangosabb teniszversenyen, minden pálya környékén, és valljuk meg, van oka ennek. Babos Tímea vasárnap reggel pályafutása negyedik WTA-tornáját nyerte meg egyesben, a magyar Davis-kupa-válogatott pedig a páros megnyerésével szépítette a világcsoport nyolcaddöntőjében a belgák ellen.

 

Mintha megállíthatatlanok lennének a magyar teniszezők, persze, elsősorban a mi Tímeánk, de Fucsovics Márton is eredményt eredményre halmoz. No, akkor menjünk szépen, sorban.

Fucsovics Márton és Balázs Attila úgy nyert Liége-ben, a Davis-kupa nyolcaddöntőjében 3-2-re, hogy 2-0-ra is vezetett, brékelőnye is volt, innen állt fel Belgium, de a slusszpoént a mienk lett. A belgák az utolsó pillanatban cseréltek, és a Fucsovicsot legyőző Bemelmans került Joris de Loore mellé, de ez sem befolyásolhatta a végeredményt. Azonban lássuk a nagyobbik csodát, lássuk, mit művelt Tímea Tajpejben!

Ő bizony a tajpeji 250 ezer dollár (61,2 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztorna vasárnapi döntőjében két szettben legyőzte az ukrán Katerina Kozlovát.

A világranglistán 45. magyar a visszafogottabb kezdés után kiváló játékot nyújtott az első szettben: 2:4-es hátrányba került, ám ezután már csak egy gémet vesztett. Az 55 perces játszmában Babos nyolc ászt ütött.

A 24 éves magyar teniszező a továbbiakban még ellenállhatatlanabbul játszott a rangsor 85. helyén álló riválisával szemben, akitől korábbi egyetlen találkozójukon kikapott Dohában. Hamar 4:1-re elhúzott, majd „semmire” elvette 23 éves riválisa adogatását, egy pontot vesztve hozta a sajátját, s végül 1 óra 24 perc elteltével ünnepelhetett. Az ázsiai városban 2015 után másodszor nyert, akkor a torna még alacsonyabb, 125 ezer dolláros besorolású volt.

A párosban WTA-világbajnok és friss Australian Open-győztes Babos nyolcadik döntőjét vívta egyesben, előzőleg Monterreyben (2012), Tajpejben (2015) és tavaly Budapesten diadalmaskodott, és vasárnapi sikeréért 43 ezer dollárt (10,5 millió forint) kapott. Győzelme egyben azt jelenti, hogy - honlapja szerint - a 35. helyre ugrik a hétfői világranglistán.
Eredmény:
egyes, döntő:
Babos Tímea (4.)-Katerina Kozlova (ukrán) 7:5, 6:1

Gyönyörű volt, Tímea, elkényeztetsz minket! De lám, még az ilyen csodás képességekkel megáldott bajnokoknak is szükségük van pihenésre: Juhász Gábor szövetségi kapitány bejelentette, hogy Tímea nem vesz részt a tenisz Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoport jövő heti tallinni tornáján. Akármilyen jó formában is van, a szövetségi kapitány megítélése szerint pihennie kell. Mint mondotta:

„Ilyenkor ugyanis nem csak azt kell néznem, hogy a Fed Kupa-csapat milyen eredményes lehet, vagy mennyivel lenne sikeresebb vele. Amikor ennyire lendületben van, akkor én nem terhelhetem le őt azzal, hogy Tajvanból Tallinnba repüljön, majd rohanjon Dohába.”

Hát bizony, muszáj lenne kicsit lazítani: a bajnok is ember.

Kellemes pihenést, Tímea!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook