2019. február 20. - Aladár, Álmos

A majdnem meglepetések napja

2018. július 3. Szerző: Rózsa Misi
Utolsó előtti napjához ért az oroszországi labdarúgó világbajnokság nyolcad döntője. Az egyik legsimább napnak ígérkezett ez a bizonyos hétfői játéknap július 2.-án, de ezen a Vb-n már nem lehet semmire mérget venni.

 

Hiszen tömegével jöttek eddig is a meglepetések, világbajnokok hullottak el, gyengének vélt csapatok menetelnek előre, sok esetben. 

Az első mérkőzésen Brazília léphetett pályára Mexikó csapata ellen. Nagy meglepetésre az első húsz percet, egyértelműen Mexikó uralta, ők támadtak agresszívebben és többet is. A brazilok kifejezetten álmosan kezdtek, ami ezen a Vb-n nagyon nem jó jel az Álmoskönyv szerint. Rájöhettek erre a brazilok is, mert hirtelen felébredetek, átvették a játék irányítását és sorra kezdték kialakítani a veszélyes helyzetek sokaságát. Ennek ellenére, az első félidő, gólt, azt nem hozott. 

A második félidőnek is a brazilok ugrottak neki hevesebben, lehetett érezni, hogy egyre nagyobb nyomás alá akarják az ellenfél kapuját helyezni. Ez meg is hozta az eredményét, mert Neymar az 51. percben megtörte a jeget és bevette a mexikói kaput. Még ezután is jellemzően sokáig csak a brazilok előtt adódtak érdemi helyzetek. A játék vége felé, újra feltámadni látszott Mexikó és ebben az időszakban benne is volt a játékukban az egyenlítés lehetősége. De nagyon ki kellett ennek érdekében nyílniuk, aminek az lett a következménye, hogy a 88. percben egy újabb nagyon szép gól által, Brazília eldöntötte a találkozót. 2-0. A meglepetés elmaradt, Brazília ott van a negyeddöntőben. 

A másik mérkőzés ígérkezett előzetesen a legsimábbnak, hiszen a remek erőkből álló Belgium következet a nem túl acélos, de nagyon lelkes Japán ellen. Az első félidő elejét nagyon megnyomták a belgák, nagy helyzetek alakultak ki, de ki is maradtak. Aztán a fene tudja miért, de a belgák visszavettek a tempóból és ezzel nagyobb teret adtak Japán játékának. Az első félidő gól nélkül zárult. A második félidőre is olyan érzése volt az embernek, hogy a belgák a mezt küldték csak ki a pályára, ők maguk bent maradtak az öltözőben. Ennek volt köszönhető, hogy Japán a 48. percben megszerezte az előnyt. Sőt nem csak, hogy megszerezte, de az 52. percben két gólosra is tudta növelni. Érett a Vb egyik legnagyobb meglepetése. De a gyorsan bekapott két gól, felébresztette a szundikáló belgákat és elkezdtek focizni végre. A 69. percben megszerezték a szépítő találatukat, majd a 74. percben az egyenlítés is összejött nekik. Innentől kezdve nyílt és hatalmas harc alakult ki a két csapat között. Amikor már mindenki elkönyvelte, hogy túlórára lesznek kényszerítve a csapatok, akkor a 94. percben Belgium egy nagyon szép akció után, megfordította a találkozót, és 3-2-re végül nyerni tudtak, ha nem is olyan simán, mint ahogy előzetesen az várható lett volna. Így itt is hajszálon múlt a meglepetés elmaradása, Japán búcsúzik a világbajnokságtól, Belgium ott van a legjobb nyolc között. 

A nyolcaddöntő utolsó mérkőzéseit fogják lejátszani a mai napon. Kemény csaták várhatóak, hiszen az első mérkőzésen Svédország fog találkozni Svájccal, a második mérkőzésen pedig Kolumbia küzd meg Angliával.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook