2018. október 20. - Vendel

Majoros a Titánok ellen

2017. november 19. Szerző: Rózsa Misi
Régen a magyarok asztaliteniszben is ott voltak a világ élvonalában. Aztán ahogy a hazai asztalitenisz nagy generációja visszavonult, egyre kevesebb nagy sikernek örülhettünk, amiben persze jelentős szerepe volt annak is, hogy Ázsia nagyot erősödött és mindent taroltak az ázsiai versenyzők.

 

Majoros Bence neve még nem annyira ismerős a sportszeretők köreiben. Pedig jó lesz a nevét alaposan megtanulni, mert erre a fiúra még sokszor lehetünk majd nagyon büszkék, ez a fiatal Isten áldotta tehetség jelentős eredményekkel fog még dicsőséget szerezni magának és az országnak. Bence rendkívül fiatal még. Most még csak 20 éves, ami az asztalitenisz sportágában taknyos kölyökkor csupán.

Nyírbátorban nőtt fel, ott kezdett ismerkedni a játék alapjaival. Hamar kiderült a kezdő kisfiúról, hogy jelentős tehetség és a tehetsége mellé, rendkívüli szorgalom is párosult esetében. Kiválóan teljesített az iskolában is, mellette minden nap járt edzésekre. Csekő Sándor volt a nevelőedzője, akivel egyfajta apa-fiú kapcsolat alakult ki az együtt töltött évek során. 10 éves volt, amikor elkezdett játszani, 8 év után elérte, hogy tehetségére felfigyeljenek külföldön is. Ajánlatot kapott Németországból, amit nem tudott visszautasítani, azóta kint készül és fejlődik egyre gyorsabb iramban. Hiába él kint Németországban, hiába foglalkoznak kint a legjobbak vele, ma is rendszeresen tartja a kapcsolatot Csekővel és rengeteg mindenben használja az ő tanácsait is. Kint rakta le magántanulóként az érettségit is és jelenleg minden erejével és energiájával a sportra koncentrál.

Az év egyik legerősebb felnőtt versenyét ezúttal Magdeburgban tartották meg. Mivel ez volt az egyik legerősebb versenye valóban az évnek, csodálatos nevek tömege fémjelezte a mezőnyt. A verseny előtt nem sok jó nézett ki a magyar fiúnak ebben a mezőnyben. A harmadik kalapba került a sorsolásnál, ahonnan előre lépni igen nehéz feladat. Azonnal elsőre nagyon erős cseh ellenfelet kapott és a papír azt mutatta, hogy az első verseny lesz számára egyben az utolsó is. De Bence nem foglalkozott azzal, hogy ellenfele mennyivel magasabban jegyzett a sportágban, ő nyerni akart és nagyon okos, nagyon taktikus játékkal sikerült is hatalmas bravúrt megvalósítva 4-0-ra legyőznie. A következő ellenfele a világranglista 27. helyén álló kiváló képességű nigériai Guadri Aruna volt, aki már nagyon sok igen nagy skalpot be tudott gyűjteni pályafutása során. De Bence neki is túl nagy falatnak bizonyult, nem tudott igazodni a magyar fiú kellemetlen stílusához, így Bence újabb jelentős bravúrt elérve, meg tudta őt is verni.

Ezután következett a portugál, aki Európa bajnok és a torna egyik titkos esélyesének tartották számon, főleg miután az egyik legerősebb kínait, aki az abszolút esélyese volt a torna végső győzelmére, búcsúztatta. Mindenki azt mondta, hogy már az hatalmas siker a magyar versenyzőnek, hogy idáig eljutott, de innen egyértelmű volt, hogy nincs tovább számára. De Bence itt sem foglalkozott azzal, mennyire nem tőle várják a sikert, ő a játékra koncentrált és bár nagyon meg kellett dolgoznia érte, de megverte a portugált is, amivel a nemzetközi szakközvélemény figyelmét és elismerését is kivívta egyértelműen magának.

Igaz Dimitrij Ovtcharov ellen már nem sikerült az újabb nagy bravúr, a világranglista harmadik helyezettjétől, aki nem mellékesen a végén meg is nyerte ezt a tornát, szorosnak mondható mérkőzésen kikapott.

Hatalmas siker ez Bencének, hatalmas siker ez a magyar asztalitenisz sportágnak. Majoros Bence személyében újabb magyar sztár van születőben, akiért érdemes lesz szurkolni, akire nagyon érdemes lesz kiemelten figyelnünk. És nagy dicséret illeti nevelőedzőjét Csekő Sándort is, akinek bizony oroszlánrésze volt abban, hogy ilyen tehetség születhetett meg. Köszönjük Bence, ez szép munka volt.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook