2022. december 2. - Melinda, Vivien

Malaga érmei

2017. július 18. Szerző: Szele Tamás
És nem áll le a magyar sport sikerszériája, hölgyeim és uraim, lassan iparágat lehet alapozni az érmeinkből beérkező nemesfém-mennyiségre – külön öröm a szervátültetett sportolók sikereiről beszámolni, hiszen az ő teljesítményük talán tízszer is többet ér másokénál, az ő munkájuk, teljesítményük, áldozatuk sokkal többet számít: sokszoros hátránnyal indulnak ők a versenyben.

 

A XXI. Szervátültetettek Világbajnokságát 2017. június 25 – július 02. között rendezték meg Malagában. A Magyar Szervátültetett Válogatott tagjai közé 15 sportoló került be a Trappancs Egyesületből - 5 úszó, 5 atléta, 2 teniszező/röplabdázó, 2 asztaliteniszező/röplabdázó és 1 bowlingozó. A 15 fiatal sportoló közül 2 tüdőátültetett, 2 máj- és vesetranszplantált, 6 veseátültetett, 4 májátültetett és 1 csontvelő-transzplantált.

Az eredmények impozánsak. Kóka Zoltán - derecskei, 10 éve veseátültetett sportolónk – például kezdetben a bronzérmes röplabdacsapat tagja volt, utána asztaliteniszezéssel folytatta, ahol az egyéni versenyen egy bronzérmet szerzett, majd férfi párosban - Tóth Attila csontvelőátültetett asztaliteniszezővel - veretlenül mentek a dobogó tetejére, így megszerezték a korosztályos férfi asztalitenisz páros világbajnoki címét. Zolinak még így is maradt egy versenye: a tollaslabda, ami miatt nagyon izgult, hiszen egyrészt aktuálisan csak beugró ember volt, másrészt régóta fájó válla miatt sem készült erre a versenyre. Végül tollas vegyespárosban - Tilhof Ingrid vesetranszplantált tollasozóval - egész napos küzdelem után a dobogó harmadik fokára állhattak és ezzel a világ egyik legboldogabb tollaslabdázóivá váltak néhány órára. De gyönyörűen szerepelt Jenes Virág is, aki három bronzérmet hozott, 200 méteres síkfutásban, kislabdahajításban és 4x400 méteres női váltóban. Süli Flóra 50 méteres pillangóúszásban a negyedik helyen csapott a célba, az 50 méteres mellúszásban pedig az előfutamából a legjobb idővel jutott döntőbe, amit magabiztosan, új korosztályos világrekorddal nyert meg. A 4×50 méteres női gyorsváltóban is szerepelt, itt a dobogó harmadik fokán végzett. Jakab Ivett és Almagro Carmen női páros teniszben szerzett bronzot, Velkey-Guth Ádám pedig megvédte a két évvel ezelőtt megszerzett világbajnoki címeit. Nem is akárhogy: 100 méteren és 200 méteren is új világcsúcsot állított be a Szervátültetettek Világbajnokságán, ezenkívül súlylökésben is szerzett egy aranyérmet, emellett gerelyhajításban és kislabdahajításban is bronzérmet szerzett. Mindkét futóváltó tagja volt: 4x100 méteren és 4x400 méteren is sikerült felfutniuk a dobogó második fokára. Süli Flóra (14) világbajnok lett 50 mellen, míg Korcsik Levente (19) ezüstérmet szerzett 50 háton, a 11 éves Sipos Timea pedig korosztályos világcsúccsal állhatott a dobogó tetejére.

Szinte végeláthatatlan a sikerek sora: csak gratulálhatunk szervátültetett sportolóinknak.

Ez a széria bizony szép volt, hölgyek, urak: csak így tovább!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook