2018. június 23. - Zoltán

Már csak egy

2017. július 22. Szerző: Rózsa Misi
Már a Jelgava ellen lehetett érezni, hogy valami nagyon nincsen rendben a Ferencváros háza táján. Hiszen igaz, hogy itthon 2-0-ra és idegenben 1-0-ra meg tudták verni a halovány ellenfelelet, de a mutatott játék ez a rendkívül gyenge csapat ellen is nagyon megdöbbentő volt.

 

Az pedig nem volt kérdés, hogy a dán Midtjyland nagyon nem azonos kategória a lettekkel, így ha ellenük is ezt az unalmas, kiszámítható, erőtlen játékot veszik elő, akkor esélyük sem lehet.

És itthon még jól is indult minden a Fradi szempontjából. Az első 35 percben kifejezetten jól és ötletesen fociztak. Aztán amikor már 2-0-ra vezettek valami megtört a csapatnál. Aztán jött a talán vitatható kiállítás és a vitathatatlan 11-es, ami teljesen megtörte őket. Igaz, hogy a második félidőre egy feltüzeltebb, jobb Midtjyland jött ki a pályára, de ehhez társult, hogy egy fásult, megriadt és megzavarodott Fradi kísérte őket. Ez nem is eredményezhetett mást, mint hogy előbb egyenlíteni tudott a dán együttes, majd két gólos előnynek örülhetett a végén a 2-4-es győzelme után.

Nem volt mese, idegenben a Fradinak mindent egy lapra kellett volna feltennie és támadni bátran, ötletesen ahhoz, hogy bravúrt bemutatva három gólt löjjön és egyet se kapjon.  Nos, ennek a bátorságnak a nyomát nem lehetett látni rajtuk. A dánok minden játékrészükben egyértelműen jobbak voltak és nyomasztó fölényt mutattak az első másodperctől kezdve. Úgy játszottak a magyar csapattal, mint macska az egérrel. A 34. percben már előnyben is voltak és ezzel a Ferencváros helyzete teljesen reménytelenné vált.

Igaz a második félidőre valamennyire feljavult a Fradi játéka is és kiegyenlítettebb lett a mérkőzés is. Sőt még az egyenlítés is összejött a magyaroknak, igaz ekkor a dánok megint nagyobb fokozatba kapcsoltak és hamarosan újabb gólt szereztek, amit a végén még eggyel megfejeltek, így otthon 3-1-re nyertek, ami azt eredményezte, hogy 7-3-as összesítéssel határozottan ütötték ki a Fradit a selejtezőből.

A Videotonnak eddig szerencséje volt a sorsolásával, hiszen az észt Kalju, ugyanúgy a semmi kategóriába sorolható ellenfél, mint amilyen előtte a máltai Balzan volt.  Az észt csapatot idegenben, ötletes és jó játékkal simán le tudta győzni a Vidi 3-0-ra és ezzel gyakorlatilag idegenben eldöntötte a továbblépés kérdését. Azt lehetett várni, hogy itthon is egy látványos jó játékot előadva, sima győzelemmel folytatják. De nagy csalódás volt, a mutatott játék, ami elég siralmas képet mutatott. Még akkor is, ha tudtuk nem volt ennek már igazi tétje. A fehérváriak szereztek előnyt a 34. percben, de aztán a második félidőben az észtek büntetőből egyenlíteni tudtak. És az eredmény nem is változott,maradt a szerény 1-1 ami összesítésben 4-3-al a Vidit segítette tovább. De a következő ellenfél már nem a semmi kategóriából kerül ki, hiszen a francia Bordeaux gárdája már egy erősebb közép csapat, aki ellen jóval több kell, mint amit a legutóbbi mérkőzésükön mutattak a fehérváriak.

Négy magyar csapat volt érdekelt a nemzetközi kupák selejtezőjében. Még nincs augusztus se, de már búcsúzott a Vasas, Honvéd, Ferencváros, egyedül a Videoton maradt egyelőre még talpon. Elég negatív értékmérője ez a magyar labdarúgásnak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook