2018. október 20. - Vendel

Már csak négy csapat van talpon

2017. december 16. Szerző: Rózsa Misi
Folytatódnak nélkülünk a női kézilabda VB versenyei. A legjobb nyolc mezőnye, most még leszűkült a legjobb négyre és egyre közelebb az igazság órája, amikor kiderül, idén a kézilabdás lányok közül, kik mászhatnak fel a világ trónjára.

 

Norvégia, a legfinomabban is fogalmazva, átgázolt az oroszokon a lehető legkönnyedebb formában. A győzelmük nem volt meglepetés, de annak aránya egyértelműen annak mondható. Az első félidőt 15-8-ra, a másodikat 19-9-re nyerve, a végeredmény 34-17 lett.

Hollandiának már sokkal jobban meg kellett szenvednie, a csehek ellen, hiszen az első félidőt csak 17-16-ra tudták nyerni és sokszor benne volt a levegőben a meglepetés lehetősége is. De a végére a csehek nagyon elfáradtak, a második félidőben már 13-10-re nyertek a hollandok, így a végeredmény 30-26 lett, ami a hollandokat segítette a legjobb négy közé.

Franciaország is kissé meg kellett, hogy izzadjon Montenegro ellen. Az első félidőt 12-10-re nyerték, a másodikat 13-12-re ez is olyan szoros meccs volt, mint ahol ellenünk játszottak és minket vertek ki és innen is a 25-22-es végeredménnyel ők léphettek tovább.

Svédországnak nem volt könnyű ellenfele a dánok személyében. De az első félidőt megnyerték ellenük 13-11-re, majd a másodikban is dobtak 13-at, amire 12 válasz érkezett, így a 26-23-as végeredmény a svédeket berakta a legjobb négy közé.

Lehet itt még Norvégia-Svédország álomdöntő. Bár mi magyarok lehet okosabban tesszük, ha majd a franciák végső győzelméért szurkolnánk, hiszen akkor legalább a végén a lebőgésért azzal vigasztalódhatnánk, hogy: na jó, de a világbajnok ejtett ki minket!

A Hollandoknak nagyon össze kell kapniuk magukat az elődöntőben, már azért is, hogy tisztes helytállást tudjanak legalább mutatni a norvégok ellen. Nem lesz nekik könnyű.

A franciáknak is leginkább a tisztes helytállás és a csodában reménykedés adhat erőt itt a svédek ellenében, hiszen Svédország a végső győzelemre is abszolút esélyes csapat.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook