2018. június 23. - Zoltán

Még nincs minden veszve

2017. július 28. Szerző: Rózsa Misi
Négy magyar csapat kapott lehetőséget ebben a szezonban arra, hogy megmutassa mennyit ér nemzetközi szinten.

 

Az előző bajnoki szezonunk négy legjobb magyar csapata. A Honvéd, a Ferencváros, a Vasas és a Videoton.  A Honvéd és a Vasas egyetlen ellenfélen sem tudott túljutni. Már az első aki az útjukba akadt, nagyon magabiztosan ki is vágta őket a nemzetközi szereplésből.  Igaz a Ferencváros egy végtelenül gyenge kis  csapatocskát ki tudott ejteni, de amint érdeminek mondható ellenfél érkezett, már a Fradi is befejezte a szereplését a nemzetközi porondon. Csapataink szereplése egyértelműen ismét leszerepelés volt.

A Videoton legalább eljutott a harmadik ellenfélig. És amikor kiderült, hogy ez az ellenfél a nagy múltú Bordeaux lesz, akkor sejtettük nem lesz könnyű dolguk. Na, jó. Legyünk teljesen őszinték, a pesszimistábbak azt gondoltuk, hogy a francia élcsapat, már az első mérkőzésén odahaza csak formasággá fogja tenni a visszavágót. És amikor elindult a mérkőzés, minden erre is utalt. A franciák elszántan támadtak, a magyarok elkeseredetten próbáltak védekezni, a félpályát se tudtuk átlépni. És amikor a 18. percben már meg is volt az első góljuk a franciáknak, azt mondtuk indul a megalázó tánc. De meglepő módon a Videoton magyar csapatokra nem jellemző módon, nem omlott össze, sőt a bekapott góljuk után, helyenként kifejezetten elkezdtek veszélyesen és jól játszani. Ennek volt be tudható, hogy a 23. percben még az egyenlítés is összejött nekünk. Egy időre gyengült is a franciák nyomasztó fölénye, annak ellenére is, hogy azért egyértelműen ők domináltak. Aztán a 33, percben sajnos újra francia gólt láthattunk. De volt rá válaszul nagy magyar helyzet is, ami sajnos kimaradt.

A második félidőre kicsit visszább vettek a csapatok a tempóból. Az enyhülő iram, persze a franciák akaratának felelt meg. De a lassabb iram ellenére is folyamatosan jöttek a francia helyzetek, de nagy szerencsénkre újabb gólt már nem sikerült összehozniuk. Volt a mérkőzésnek néhány olyan periódusa is itt, amikor úgy festett, hogy átvesszük az irányítást. A vereség ellenére, itt el kell mondani, hogy nem játszott olyan rosszul a Vidi és az idegenben elszenvedett 2-1-es vereség még nem is teszi reménytelenné a jövőt. Ebben a meccsben benne volt végig, hogy több góllal elhúznak majd a franciák, igaz az is, hogy egyenlít a magyar csapat. Az azért biztatóbb lehetett volna számunkra.

Jövő héten visszavágó. Az idegenben elért találat és a kis gólkülönbségű vereség okán még lehet reménykedni abban, hogy itthon bravúrt érhet el a Videoton, ha sikerül akárcsak egy 1-0-ás győzelmet elérnie, kiverekedni. Nagyon nehéz lesz ez, de talán meg fogják tudni csinálni. Jövő hét csütörtökön minden kiderül.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook