2018. június 24. - Iván

Meg van az áhított érem!

2017. június 22. Szerző: Rózsa Misi
Nehéz lenne minősíteni a tegnapi napot. Mert milyen jelzőt is akasszunk arra a napra az ukrajnai ökölvívó EB-n, amikor is egy versenyzőnk már megszerezte biztosan az érmet magának és a csapatnak, viszont mellőle már mindenki kiesett és egyedül maradt harcban a folytatásban?

 

64 kg-ban Kovács Ricsi ellenfele az örmény Hovhannes Bacskov volt. Az örmény nagyon bekezdett már az első menetbe is. Jöttek a balkezesei, amik rendre tisztán tudtak találni. Kovács Ricsi megpróbálta kimozdítani a ritmusából ellenfelét, de az nagyon nem sikerült neki. Kicsit azt lehetett érezni Ricsin, hogy az előző mérkőzései túl sokat kivettek belőle, mert itt nem volt benne az a gyorsaság, az a ritmus, az a pontosság, ami az eddigiekben jellemezte. A második menetben az örmény váratlan elengedett és tűpontos jobbkezes találata után számolni is kellett Ricsire, ami után már abszolút reménytelenné vált a helyzete. Csak akkor nyerhetett volna, ha az utolsó menetben kiüti az örményt, de az nagyon fegyelmezetten védekezett, így erre valljuk meg esély sem volt. Az örmény nagyon taktikusan és ügyesen bokszolt, nem szívesen mondjuk ki, de megérdemelt sikert aratott sajnos. 

75 kg-ban Harcsa Zolika, a szlovák Andrej Csemezt kapta. A fiatal szlovák kicsit meglepte Zolikát azzal, hogy nem adta meg neki a tiszteletet, bátran neki ugrott,éhes oroszlánként. Persze Zoli rutinosan reagált erre, és ha itt még szoros mérkőzésen is, de hozta már az első menetet is. Nehezítette a dolgát, hogy felrepedt a szemöldöke. A második menetben is jött a szlovák előre, de Zoli minden támadását jól hárította, mindketten nagyon nehéz és technikás kombinációkat mutattak be egymás ellen, kifejezetten élvezetes és emlékezetes harcot vívtak egymással szemben. Zoli a második menetet is hozta, a harmadikban is csak annyit bokszolt, amennyire szüksége volt a sikerhez. Taktikusan játszott és tartalékolt is energiát a folytatásra. Egyhangú pontozással nyerte az összecsapásukat nagyon magabiztosan és kétség sem férhet hozzá, hogy megérdemelten. És ezzel a győzelmével ott van a legjobb négy között, ami ugye azt is jelenti, hogy legrosszabb esetben is meg van az EB bronz számára, de aligha hisszük, hogy itt megállna, nagyon jó esély van arra, hogy tovább fényesíti ő még ezt az érmet. 

91-kg-ban Hámori Ádám volt a legnehezebb helyzetben a magyarok közül, hiszen a 2015 óta veretlen orosz Jevgenyij Tyisenko legyőzésén keresztül juthatott volna csak el az éremig. Nagyon szeretjük Ádámot, nagyon sok fantáziát látunk benne, de az előre borítékolható volt, hogy csak a csoda segítheti őt ahhoz, hogy ezt a feladatot most még meg tudja oldani. Sajnos csoda az nem történt. Mármint eredményben. Mert Hámori Ádám amit a ringben mutatott, az annak ellenére csodával volt határos, hogy kevés volt a győzelemhez. Nagyon bátran, nagyon okosan és helyenként kifejezetten szépen bunyózott. Igen keményen megdolgoztatta az Európa és Világbajnokot, egyáltalán nem volt könnyű neki Ádámmal szemben megszerezni a győzelmet és ezzel, amit Ádám itt bemutatott, akkor is megérdemli az elismerést és a dicséretet, ha vereség lett a vége most számára. 

Pénteken folytatódik számunkra az EB. Harcsa Zolika következő ellenfele az azeri Kamran Saksuvarly lesz. Az azeri fiú, nagyon kemény ellenfél lesz. Rióban bronzérmet szerzett, a Bocskain ezüstöt. Saját hazája bajnoka és nagyon ügyes, nagyon kemény fiú. Viszont hiába nagyon erős, hiába nagyon ügyes, most harcsa Zolika lesz az ellenfele, akivel szemben nagyon bízunk benne alul fog maradni. Nehéz dolga lesz Zolikának, de nagyon bízunk benne. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook