2022. december 2. - Melinda, Vivien

Megfogtuk a spanyolokat

2018. december 8. Szerző: Rózsa Misi
A magyar női kézilabda válogatott számára nem indult jól az EB csoportköre. Az első mérkőzésünkön sajnos 25-28-ra kikaptunk a hollandoktól. Nagyon fontos volt tehát, hogy a következő mérkőzésen már ne csak jól, de eredményesen is játsszanak lányaink.

 

Mi kezdtük jobban a találkozót a spanyolok ellen, de aztán ellenfelünk ébredni kezdett és szorosabbá tették az első félidő negyedének végét. De szerencsére az ellenfél felpörgése itt azt eredményezte, hogy a mi lányaink is nagyobb sebességre kapcsoltak és egyre jobban újra átvették a játék irányítását és az első félidő végére már stabilan tudtunk vezetni ennek köszönhetően 4-5 góllal. Az első félidő vége 19-14-el ért véget.

A második félidő is nekünk kedvezett, mi irányítottuk a mérkőzést. A közepe felé a spanyolok már látványosan kezdtek el fáradni és egyre nagyobb előny lehetett ezért a birtokunkban. Igaz a jelentős előny birtokában a végét nem igazán húzták meg a lányok, csak annyit adtak ki itt magukból, amire feltétlen szükség volt. De ezt a félidőt is nyertük 13-12-re, így magabiztos 32-26-os végeredménnyel zártuk a második mérkőzésünket a csoportunkban.

A csoport többi eredménye:

Hollandia-Horvátország: 34-23

Németország-Csehország: 30-28

Norvégia-Románia: 23-31

Jelenleg a csoport harmadik helyén állunk, a végére innen mindenképpen előrébb kell jutnunk, mert csak az első kettő juthat be az elődöntőkbe. Következő mérkőzésünket december 7.-én Norvégia ellen fogjuk lejátszani.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook