2022. január 21. - Ágnes

Megint nagy magyar lovas siker

2018. március 3. Szerző: Rózsa Misi
Mi magyarok, nagyon szeretjük azt hangoztatni magunkról, hogy lovas nemzet vagyunk. És ez így is van, hiszen kiváló képességű idomárjaink és versenyzőink vannak úgy az ügető, mint a galopp sportágban is. Ezt nemzetközileg is elismerik azzal, hogy a meghívásos versenyekre igen sok esetben kérnek fel magyar versenyzőket indulásra.

 

Legutóbb most februárban az egyik legtehetségesebb fiatal galopp versenyzőnket, az amatőr Drexler Virginiát kérték fel arra, hogy vegyen részt a Fregenti versenysorozatban. Az első fordulót Katarban tartották, Doha városában.

Drexler Virginiának nem volt szerencséje a sorsolásnál, mert nem túl erős lovat kapott. A realitás az volt, hogy ezzel a lóval, a 6-8. helyek egyikére tud majd beérkezni, ami önmagában már nem lett volna rossz eredmény számára.

De a fiatal versenyző olyan parádés formában volt ezen a napon, hogy rácáfolt minden előzetes várakozására és taktikus, nagyon szép lovaglással, a dobogó harmadik fokára hozta fel a lovát Ezaaz-t úgy, hogy csak a célban egyetlen hajszállal tudta őt a második helyezett megelőzni. A nemzetközi szakma is nagy elismeréssel beszélt arról, ahogy a magyar kislány megoldotta ezt a feladatot.

Utólag derült ki, hogy a ló szerszámzatával probléma volt, ami  miatt erősen mozgott Virginia alatt a nyereg és ha ez nincsen, akkor ennél is jobb eredményt érhetett volna el. Az ember azt várná, hogy egy versenyző, ha erős nemzetközi versenyben, kevés nemzetközi rutin mellett, jó versenyt futva a harmadik helyre tud befutni és felállhat a dobogóra ezzel, akkor osztatlan lesz az öröme. Drexler Virginia nem a meghatottságtól, hanem a csalódottságtól fakadt majdnem sírva. Ő maximalista és mindig győzni akar, igazi versenyző alkat, aki nem elégszik meg az eredménnyel, mindig többet akar, többet vár el magából és mindent képes feláldozni azért, hogy többet is tudjon kihozni magából. Ez fogja azt eredményezni, hogy ott lesz a legjobbak között. Ott lesz? Már most is ott van tulajdonképpen, de stabilizálni fogja a tehetséges versenyzőnk a pozícióját, nagy dicsőséget hozva magának, a teljes hazai lóverseny sportágnak és az országnak is.

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook