2018. június 21. - Alajos, Leila

Megint remekeltek az ökölvívó lányok

2017. szeptember 11. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon lehetett izgulni a magyar ökölvívó lányok sikeres lengyelországi szereplésének érdekében. Világos volt az első perctől kezdve, hogy a Silesian Open-nek Gliwice városában, nagyon erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. Bár eddig is idén már sok nehéz feladatot hajtottak valóra sikeresen a lányok, de itt kevesen remélték, hogy nagyon fényes siker várhat rájuk, már a tisztes helytállással is kivívhatták volna mindenki jogos elismerését.

 

14 magyar lányért lehetett itt szorítani. 5 juniorért, 5 ifiért és 4 felnőtt versenyzőért - előző cikkünk itt olvasható.
Igazából a juniorjainknak sikerült igazi nagyot alkotniuk, de a tisztes helytállás alapvetően az egész csapatra igaz lett. 
Junior 52 kg-ban Lakatos Hanna szép küzdelemben a döntőben le tudta győzni a hazaiak versenyzőjét is, Roksana Wieszbicka-t és ezzel megszerezte a torna aranyérmét. 
Junior 54 kg-ban Kiss Bettina szintén lengyel ellenfélen, Agota Pierepienko-n átlépve aratott győzelmet és szerzett szintén aranyérmet. 
Junior 60 kg-ban Hámori Luca a döntőre is meg tudta őrizni remek formáját és egyhangú pontozással verte meg a lengyel Lucja Machalice-t. Így általa újabb arannyal gazdagodhatott csapatunk. 
Junior +81 kg-ban Juhász Adrienn sem adott kegyelmet ellenfelének és szintén egyhangú pontozással tudott győzni a lengyel Weronika Stochnialek ellen. 
Tehát öt junior indulónk közül a nehéz küzdelmek mellett 4 versenyző aranyéremig verekedte el magát, nagy dicsőséget szerezve önmaguknak, felkészítőiknek és a magyar ökölvívósának. 
Az ifiknél már sajnos nem jött össze az igazi nagy bravúr. 
60 kg-ban Villás Veronika egyhangú pontozással maradt alul a lengyel Patrycja Boris ellen. Így neki itt be kellett érnie az ezüstéremmel. 
75 kg-ban Petrovics Gabi is a döntőben kikapott lengyel ellenfelétől, Natalia Marczykowska ellen, így ő is csak az ezüstöt tudta elhozni a tornáról. 
A négy megszerzett aranyérem és a két mellé rakott ezüst, elég jó szereplésnek mondható. Külön sikernek mondható el, hogy a torna végén a legjobb bírónak járó díjat a magyar Béki Piroska hódította el, vitathatatlanul megérdemelten. 
Gratulálunk a lányok szerepléséhez. Van persze még hova fejlődniük, de az irány, amin a csapat jár, ebből az eredményből is látható módon, rendben van.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook