2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Megkésett ezüst

2018. március 1. Szerző: Szele Tamás
Késve kapta meg az ezüstérmét a birkózó Lőrincz Tamás, késve, de kicsit sem potyán: keményen megdolgozott ő ezért a helyezésért annak idején, kár, hogy ellenfele edzésmunka, önfegyelem és lemondás helyett mérges vegyi szerekhez nyúlt, úgy győzte le. De kiderült a doppingolás, és Lőrincz Tamás megkaphatta végre az érmét.

 

Végül csak világbajnoki ezüstérmes lett, miután a tavalyi párizsi birkózó-világbajnokságon az elődöntőben őt legyőző orosz Alekszandr Csekirkin fennakadt a doppingvizsgálaton.

A nemzetközi sportági szövetség (UWW) csütörtökön értesítette a magyar szövetséget arról, hogy a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Csekirkin a vb-n doppingvétséget követett el, ezért eredményét törölték, s a szabályok szerint az ott szerzett második helyét az ő ágán harmadik versenyző kapja meg.
„Kicsit potyaízű így a dolog, kevesebbet jelent, jobb lett volna vb-döntőt birkózni, de azért nem fojtom magam a kádba” - reagált a hírre Lőrincz, aki emlékezetes meccsen, egy nem mindennapi hiba miatt kapott ki az orosztól, ugyanis a második menetben, 2-1-es vezetésénél saját magát gáncsolta el, s esett tusba. - „Az elődöntőben olyan iramot diktált az orosz, hogy nehezen bírtam, uraltam ugyan a meccset, de elég volt egy hiba, és kihasználta. Azért persze örülök az ezüstnek.”

A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar birkózó ezzel karrierje legjobb vb-eredményét érte el, ugyanis korábban egy bronza volt világbajnokságokról.
A londoni játékokon második Lőrincz Tamás a balul sikerült riói olimpia után súlycsoportot váltott, s tavaly már 66 helyett - rögtön két kategóriát ugorva - 75 kilogrammban szerepelt. Első 75 kilós éve kimagasló volt, hiszen a világbajnokság előtt az Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott, ott a harmadik helyet szerezte meg.
Az utóbbi időszakban a 31 éves kötöttfogású térdsérüléssel bajlódott, de amint most elmondta, szépen gyógyul, s a tervek szerint március végén az országos bajnokságon, majd a májusi Európa-bajnokságon is szőnyegre lép.
Sok sikert, Tamás, szurkolunk neked – és őszintén gratulálunk, veled örvendünk, hogy győzött az igazság!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook