2019. február 17. - Donát

Meglepetés a női vízilabda EB-n

2018. július 26. Szerző: Rózsa Misi
A magyar lányok eljutottak a spanyolországi Eb során a legjobb négy közé. Itt a nagyon jó erőket felvonultató Hollandia lett az ellenfelünk. Lehetett tudni, hogy a döntőbe jutáshoz 150%-ot kell minden versenyzőnknek kihoznia magából, de az eddig mutatott formájuk alapján, ez benne is volt a játékukban.

 

Már az első negyed is hatalmas csatát hozott a két csapat között. Itt még a mieink látszottak jobbnak, de a hollandok mellé állt a szerencse és 2-1-re ők nyerték az első negyedet. A második negyedben is nagyon nagyot harcoltak lányaink, jól is ment nekik a játék, de itt is a hollandoknak volt több esetben szerencséjük és 3-3-as döntetlennel zárult a negyed. A harmadik negyedre látszott, hogy fáradnak a lányaink kicsit, a hollandok itt valóban jobbak voltak, ügyesebben játszottak és megérdemelten nyerték a negyedet megint 2-1-re. Az utolsó negyedben feltámadt megint a magyar csapat a semmiből és veszélyesen mentünk előre, benne volt az egyenlítés a játékunkba, de sajnos 2-1-re nyertük ezt a negyedet csak meg, így hatalmas harc mellett, jó játékkal ugyan, de kikaptunk a szerencsésebb csapattól 8-7-re.

A csoport másik mérkőzése sem úgy alakult, ahogy azt előtte sokan várták. Sőt az igazi meglepetés itt következett csak be. A görögök a hazai pályán játszó spanyolé válogatott ellen szálltak medencébe. Az első negyedben nagyot harcolt egymással a két csapat és 1-1-es döntetlent értek el. A második negyedben viszont megmagyarázhatatlan és szokatlan módon összeomlottak a spanyolok és ezt a görögök remekül használták ki és harcoltak ki 4-1-el jelentős előnyt maguknak. A harmadik negyedben a spanyolok elkezdtek ugyan az eredmény után szaladni, de a görögök itt is jól játszottak, ez 3-3-al zárult. Aztán jött az utolsó negyed, amiben azt várták sokan, kifáradtak már nagyon a görögök és a spanyolok behozzák a hátrányukat. De a görögök nem fáradtak el és jól állták a sarat a spanyol rohamokkal szemben. Igaz ezt a negyedet Spanyolország nyerte 3-2-re, de az már nem változtatott érdemben a történteken. Görögország 11-9-re megverte a spanyolokat és ezzel ő lesz ott a hollandok ellen a döntőben.

Magyarország és Spanyolország a végén majd még egymással mérkőzik meg a bronzérem megszerzéséért. Nagyon nehéz dolgunk lesz itt, de ahogy a görögök megmutatták, nem verhetetlenek ezek a spanyolok, reméljük a lányok nyakába érem kerül a torna végén, de már az szép eredmény, hogy ott vannak Európa négy legjobbja között.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook