2019. június 16. - Jusztin

Meglepetés a női vízilabda EB-n

2018. július 26. Szerző: Rózsa Misi
A magyar lányok eljutottak a spanyolországi Eb során a legjobb négy közé. Itt a nagyon jó erőket felvonultató Hollandia lett az ellenfelünk. Lehetett tudni, hogy a döntőbe jutáshoz 150%-ot kell minden versenyzőnknek kihoznia magából, de az eddig mutatott formájuk alapján, ez benne is volt a játékukban.

 

Már az első negyed is hatalmas csatát hozott a két csapat között. Itt még a mieink látszottak jobbnak, de a hollandok mellé állt a szerencse és 2-1-re ők nyerték az első negyedet. A második negyedben is nagyon nagyot harcoltak lányaink, jól is ment nekik a játék, de itt is a hollandoknak volt több esetben szerencséjük és 3-3-as döntetlennel zárult a negyed. A harmadik negyedre látszott, hogy fáradnak a lányaink kicsit, a hollandok itt valóban jobbak voltak, ügyesebben játszottak és megérdemelten nyerték a negyedet megint 2-1-re. Az utolsó negyedben feltámadt megint a magyar csapat a semmiből és veszélyesen mentünk előre, benne volt az egyenlítés a játékunkba, de sajnos 2-1-re nyertük ezt a negyedet csak meg, így hatalmas harc mellett, jó játékkal ugyan, de kikaptunk a szerencsésebb csapattól 8-7-re.

A csoport másik mérkőzése sem úgy alakult, ahogy azt előtte sokan várták. Sőt az igazi meglepetés itt következett csak be. A görögök a hazai pályán játszó spanyolé válogatott ellen szálltak medencébe. Az első negyedben nagyot harcolt egymással a két csapat és 1-1-es döntetlent értek el. A második negyedben viszont megmagyarázhatatlan és szokatlan módon összeomlottak a spanyolok és ezt a görögök remekül használták ki és harcoltak ki 4-1-el jelentős előnyt maguknak. A harmadik negyedben a spanyolok elkezdtek ugyan az eredmény után szaladni, de a görögök itt is jól játszottak, ez 3-3-al zárult. Aztán jött az utolsó negyed, amiben azt várták sokan, kifáradtak már nagyon a görögök és a spanyolok behozzák a hátrányukat. De a görögök nem fáradtak el és jól állták a sarat a spanyol rohamokkal szemben. Igaz ezt a negyedet Spanyolország nyerte 3-2-re, de az már nem változtatott érdemben a történteken. Görögország 11-9-re megverte a spanyolokat és ezzel ő lesz ott a hollandok ellen a döntőben.

Magyarország és Spanyolország a végén majd még egymással mérkőzik meg a bronzérem megszerzéséért. Nagyon nehéz dolgunk lesz itt, de ahogy a görögök megmutatták, nem verhetetlenek ezek a spanyolok, reméljük a lányok nyakába érem kerül a torna végén, de már az szép eredmény, hogy ott vannak Európa négy legjobbja között.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook