2019. február 19. - Zsuzsanna

Meglepetések a javából

2018. június 18. Szerző: Rózsa Misi
Vasárnap, már negyedik napjához érkezett az oroszországi labdarúgó világbajnokság. Amikor jó dolgok történnek körülöttünk, repül az idő, mintha szárnya lenne. És ez a negyedik nap, tele volt meglepetésekkel.

 

Az első mérkőzést, Costa Rica játszotta Szerbia ellen. Két közel azonos képességű csapat, közepes iramú mérkőzés során csapott össze egymással. Hol itt, holott alakult ki helyzet, de leginkább a mezőnyben birkóztak a csapatok.

A második félidő 56. percében Korolov bevette az ellenfél kapuját, ezzel Szerbiánál volt az előny. Kicsit ez fel is élénkítette a játékot, de újabb gól nem esett, így az első mérkőzését Szerbia 1-0-ra meg tudta nyerni.

A második mérkőzést Németország játszotta Mexikó csapata ellen. Ez már jóval nagyobb tempó mellett zajló mérkőzés volt, mint az első. A németek előtt sorra alakultak ki a helyzetek, de nem nagyon tudtak mit kezdeni a szervezetten játszó mexikói védelemmel szemben. És Mexikó kifejezetten jól játszott ezen a találkozón, nekik is sorra jöttek a veszélyes támadásaik. A labda többet volt ugyan a németeknél, de az első félidő 35. percében nagyon szép góllal Mexikó szerzett előnyt.

Amíg az első félidőben tulajdonképpen kiegyenlített játék folyt a pályán, a második félidőre már hatalmas német fölény alakult ki. De igazából a kapu előtt elfogyott a németek tudománya és nem igazán volt komolyabb elképzelés a játékukban. A kapuhoz szögezték ellenfelüket, de Mexikó remekül védekezett, a kapusuk Ochoa mindent fogott, ami kapura tartott. Igaz, hogy ebben a játékrészben a mexikóiak egyetlen esetben sem tudták eltalálni a német kaput, de mivel nem kaptak gólt sem, ezért hatalmas meglepetésre sikerült megnyerniük a találkozót, az aktuális világbajnok ellen.

Sima mérkőzésnek ígérkezett az előzetes várakozások alapján a Brazília-Svájc összecsapás, hiszen a brazilok klasszisokkal komolyabb játékerőt képviselnek. Neki is estek az első percben a svájciaknak és hatalmas nyomás alá helyzeték őket. Mára 20. percben meg is volt a brazil vezető gól. Ezután, nagyon nehezen magyarázható és rájuk egyáltalán nem jellemző módon a brazilok visszavettek a tempóból és kényelmesen labdázgattak csupán. Miközben az nyilvánvaló, hogy az egy gólos előny itt már senki ellen nem életbiztosítás. Derült égből villámcsapásként érte a brazilokat, hogy az 50. percben egy szögletből Svájc egyenlíteni tudott. Ezután be is álltak kőkeményen védekezni. A bekapott gól, ugyan felélénkítette a brazilok játékát, de nem nagyon tudtak mit kezdeni a sziklafalként működő svájci védelemmel és bunker focival. Pedig próbáltak közel kerülni a kapuhoz és úgy bevenni azt, próbálkoztak távoli és szép átlövésekkel is, de egyik se vezetett eredményre. A svájciaknak ugyan kontrára már nem maradt ereje, de sikeres védekezésüknek köszönhetően, számukra igen jó eredménynek volt mondható az is, hogy pontot mentettek az esélyesebb Brazília ellen.

Hétfőn három mérkőzést fognak lejátszani. Svédország, Dél-Korea ellen fog kezdeni. Belgium Panamával játszik majd ezután és végül Tunézia-Anglia találkozóra kerül sor. Belgiumnak és Angliának nagyon illene nyernie, de itt már semmit nem lehet biztosra venni, a sok meglepetés eredmény után.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook