2019. június 16. - Jusztin

A meglepő díj

2018. július 31.
Szokatlan levelet kapott a Magyar Szinkronúszó Szövetség. Értesítette a FINA (Nemzetközi Úszó Szövetség), hogy 4000 dollárt nyertek, a döntő többségében 18 év alatti lányok, a junior csapat a felnőtt világ-sorozaton. Az együttes a rangos mezőnyben a 6. helyet szerezte meg.

 

Remélem, sőt biztos vagyok abban, hogy ez még csak a kezdet - jelentette ki Balogh Sándor, akit ez év májusában választottak meg a szövetség elnökének. - A magyar műúszás berobbant a sportág nemzetközi vérkeringésébe, a FINA-n belül magyar sportdiplomata, Gyárfás Tamás fogja össze liaisonként a műúszás legfontosabb kérdéseit. A tavalyi vb után idén májusban a Duna Aréna a világ-sorozat 5. állomásának adott otthont, alig egy hete pedig ugyanitt zajlott a 16. FINA Junior Műúszó Világbajnokság. A vb alatt dr. Szabó Tünde sportállamtitkár már arról tárgyalt Cornel Marculescuval, a FINA általános igazgatójával, hogy jövőre várhatóan Budapesten kerül sor a világ-sorozat ún. Szuper döntőjére, amelyen valamennyi versenyszámban a legjobb 12-nek kötelező indulnia. Épp ideje, hogy a versenyzőink is felkapaszkodjanak a világ élvonalába.
A cél, hogy a tokiói olimpián a magyar műúszó sport képviseltesse mgát. Az ötkarikás játékokon csapatban 10 válogatott, párosban pedig 22 kettős indulhat.
- A szövetség úgy döntött, hogy feladjuk a pillanatnyi sikereket - mondta az elnök. - Ennek tudatában a felnőtt világ-sorozatban javarészt 18 év alatti fiatalok alkották a csapatot. Natalia Tarasova szövetségi kapitánnzal az élen hatalmasat fejlődtek, változatlanul kitartunk az “orosz vonal” mellett. Reális esély van rá, hogy Moszkvában és itthon a legjobbak velük készüljenek. A szakvezetés úgy döntött, hogy a kiskorúak most jobb ha pihennek, a csütörtökön induló Glasgow-i felnőtt Európa-bajnokságon Kiss Szofi egyéniben indul, aki évek óta a magyar műúszás arca. Sajnos már a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Bárhogy is dönt, számítunk rá, megtaláljuk helyét a sportágban.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook