2018. június 21. - Alajos, Leila

Megvan a bravúr

2017. szeptember 5.
Szinte minden cikkünkben, ami a Romániában rendezett Európa bajnokságról szólt leírtuk, hogy nagyon erős csoportba került a magyar válogatott, innen a továbblépés már önmagában bravúr lenne. Hogy a horvátok és a spanyolok fényévekkel járnak előttünk és velük szemben minimális esélyünk sem lehet, az világos volt. De Montenegró és Csehország is valamivel, jobbak nálunk. A románokat pedig nagyon, de nagyon segítheti a hazai pálya és amúgy se számítanak simán verhető ellenfélnek.

 

Előbb jöttek a horvátok, akikkel bravúros játékot bemutatva, három negyeden keresztül nagyon szoros, kiélezett mérkőzést tudtunk játszani és benne volt a játékunkban a csoda lehetősége is, de aztán a negyedik negyedben, a horvát főlény kijött és simán átléptek rajtunk. Ezt követően Montenegró csapata jött, akiknek igazából meg se kellett valljuk meg izzadniuk ahhoz, hogy elintézzék a magyarokat. Nem, túl jó előjelekkel kellett a számunkra itt élet-halál küzdelemmel felérő összecsapásra kiállnunk a csehek ellen.

Papíron a cseh válogatott jobb, mint a magyar. A papír és a fogadási irodák odssai azt mutatták rendre, hogy a csehek esélyesebbek ezen az összecsapáson a sikerre. Viszont ha a csehek nyerni tudtak volna ellenünk, azzal gyakorlatilag minden esélyünket elveszítettük volna arra, hogy megszerezhessük a még továbbjutást jelentő negyedik helyet legalább a csoportban.

Mindent egy lapra feltéve, nagyon bátor játékot vállaltunk be esélyesebb ellenfelünkkel szemben. Ez láthatólag meg is lepte őket, és az első negyedet 23-16-ra meg tudtuk nyerni. A második negyedben is működött a magyar gőzhenger, amire nem igen sikerült ellenszert találniuk a cseheknek. Itt 21-17-re nyertünk. A harmadik harmadban veszélyesen feltámadtak a csehek és sokan attól kezdtek el tartani, hogy a végén át is léphetnek rajtunk, igaz a negyedet csak 25-22-re nyerték meg. De az utolsó negyedben nem jött a magyar összeomlás, hanem megint átvettük az irányítást, kezdeményezést, és kifejezetten jól játszva, nyerni tudtunk 19-15-re. Hatalmas meglepetésre tehát,a  csehek skalpjának 85-73-as begyűjtésével, Magyarország felborította a papírt és egy nagyon szép győzelemmel életben tartották a továbbjutás lehetőségének az álmát.

Következő mérkőzésünket a házigazda románok ellen fogjuk most lejátszani. Ha itt nyerni tudunk, ami nagyon nehéz lesz, akkor már gyakorlatilag eldőlt, hogy továbbjutottunk a csoportból, még akkor is ha a végén az utolsó mérkőzésen ahogy az várható, vereséget szenvedünk el a spanyolokkal szemben.

Spanyolország közben 91-50 arányban győzte le Romániát. A horvátok egy nagyon szoros mérkőzésen 76-72-re nyerte Montenegró ellen.

Ma a következő meccsüket a montenegróiak a csehek ellen fogják lejátszani. A csoportunk legnagyobb derbije pedig logikusan a Horvátország-Spanyolország mérkőzés lesz.

Bízzunk a magyar sikerben, bízzunk mellette abban is, hogy Csehország nem tud bravúrt bemutatni Montenegróval szemben, így minden a magyar sikernek megfelelően fog alakulni. Hajrá magyarok!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook