2019. február 16. - Julianna, Lilla

Megvan a bravúr

2018. június 22. Szerző: Rózsa Misi
A férfi vízilabda Világliga küzdelmei az egyenes kieséses szakaszba fordultak. Nem lehettünk túl boldogok attól, hogy itt azonnal Horvátországot kaptuk ellenfélnek. De a magyar csapat és annak szakmai vezetése bízott a csapatban és önbizalommal telve ugrottak a srácok a medencébe.

 

Az első negyed nagy harcot hozott, azonnal de gól nagyon sokáig nem született. Aztán az utolsó percben a horvátok megszerezték az előnyt, de nem sokkal később mi egyenlíteni tudtunk. 1-1 A második negyedben is forrt a víz a csapatok körül, de itt is 1-1 lett a vége. Aztán a harmadik negyedben végre elkezdtek jönni a gólok is szépen. Ezt a negyedet 3-2-re meg is tudtuk nyerni. A negyedik negyedben a horvátok bizonyultak egy góllal jobbnak, így jöhetett a hosszabbítás. A hosszabbítás nem döntött semmiről, de ebben szerepet játszott egy rossz bírói döntés is, ami a horvátokat segítette. Nagy izgalommal várhattuk, hogy mit hoz majd a büntető párbaj. De szerencsére ebben a mieink bizonyultak higgadtabbnak, jobbnak és 4-2-re megnyertük azt, így a horvátok kiestek, mi pedig ott vagyunk az elődöntőben.

Mindenki azt várta, hogy a magyarok ellenfele az USA lehet majd az elődöntőben, ha tovább lépünk a horvátokon. Hiszen az erős amerikai csapat a gyengébb Japán ellen szállt harcba az elődöntőbe jutásért. Az első negyedet meg is nyerte az USA 3-2-re. A második negyedet nagy meglepetésre Japán tudta hozni 4-3-ra, de itt még mindenki úgy gondolta az amerikaiak belehúznak a folytatásban és fordítani fognak. De nem ez történt, hiszen a harmadik negyedet is Japán nyerte meg, 2-1-re. Az utolsó negyedre nagyon jöttek volna előre az amerikaiak, de az ázsiaiak jó formát kifogva, kivédekezték őket és 3-3-as negyedik negyed eredményükkel nem kis meglepetésre 11-10-el kiejtették az USA-t és ők lesznek az ellenfeleink az elődöntőben.

Tehát az a Japán vár ránk az elődöntő során, amelyiket a csoportkörökben simán vertünk 14-7-re.

Ausztráliát a másik ágon 9-4-re verte meg Spanyolország, míg Montenegró 14-6-ra kiütötte Kazahsztánt. Így alakult ki, hogy az elődöntő egyik ágán Magyarország-Japán párharc lesz, a másikon pedig Montenegró-Spanyolország. Szintre már a döntőben is érezhetik magukat a mieink, de ne bízzuk el magunkat, ne igyunk még előre a medve bőrére. Bárhogy is alakuljon a másik mérkőzés, az biztos, hogy a döntőben erős ellenfél ellen kell majd megküzdenünk, ha tovább lépünk Japánon.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook