2019. január 18. - Piroska

Meg van a legjobb 16

2017. november 30. Szerző: Rózsa Misi
Úgy látszik, hogy a labdarúgó Magyar Kupában nem telhet el úgy forduló, hogy ne történjen hatalmas meglepetés benne. Hogy ne essen ki olyan csapat, amit előzetesen sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartottak. Most sem történt ez máshogy. És elindulhat ezután majd az igazi küzdelem, hiszen meg van a legjobb 16, meg van a következő forduló párosítása is és innentől kezdve már a továbbjutás mindig oda-vissza mérkőzésen fog majd eldőlni.

 

A Kisvárda a Felcsút csapatát fogadta otthon. Már a 18. percben a vendégek megszerezték a vezetést és ezután hiába támadott végig a Kisvárda nagy erőket mozgatva, nem sikerült fordítaniuk, így a Felcsút léphetett tovább innen. 0-1

A Vecsés-Újpest találkozón nem volt kérdés, hogy a vendégek lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek. Az talán meglepetésnek mondható, hogy ilyen simán és érdemi megerőltetés nélkül tudott az Újpest tovább lépni alacsonyabb osztályú ellenfelén. Az első félidőben 2 gólt szereztek, aztán a másodikban még mellé raktak hármat így alakult ki a0-5-ös végeredmény.

És jöjjön akkor az igazi nagy meglepetés. A Vác a Videoton csapatát fogadta. Mindenki azt hitte, hogy a vendégek átgázolnak majd alacsonyabb osztályú ellenfelükön. Ezért hatalmas meglepetés volt, hogy a Vác az első félidő közepén előnyhöz juthatott. De ekkor még azt lehetett gondolni a második félidőben a Videoton megmozgatja magát kicsit és könnyedén fordíthat. Ezzel szemben a második félidő vége felé a 78. percben ismét a hazaiak találtak be, sőt a 81. percben az újabb találatukkal véglegesítették is győzelmüket. Igaz büntetőből az utolsó percben még szépített a Videoton, de az már nem osztott és nem szorzott. 3-1.

A Tiszaújváros a Békéscsabát látta vendégül. Nagyon hajtós, jó kis mérkőzést játszottak egymással, de mivel mindkét félidőben a Békéscsaba tudott betalálni, ezért a 0-2-es eredmény a vendégek továbblépését jelentette itt.

A Szarvas-ZTE mérkőzés első félideje szoros meccset és meddő mezőnyjátékot hozott. De aztán a második félidőben megélénkült minden, a zalaegerszegiek 10 perc alatt rúgtak gyorsan három gólt és lerendezték a továbbjutás kérdését. 0-3.

A Diósgyőr jutott előnyhöz a Soroksár otthonában, de ezt még az első félidőben a hazaiak egyenlíteni tudták. Szoros volt a mérkőzés a második félidőben is, amíg ki nem állították egy durva szabálytalanság után a hazaiak játékosát a 84. percben. Ezután a 85.-ben már be is találtak a vendégek és a lefújás előtti pillanatokban megint, így alakult ki az 1-3-as végeredmény itt.

A Sényő igazából egy félidőt focizott a Rákosmenti KSK ellen. Sőt talán azt is mondhatjuk, hogy 30 percet. De ezalatt szereztek két gólt és utána a lassú, pötyögös játék mellett ezt az előnyüket végig meg is tudták tartani. 2-0.

Nagyon-nagy meccset játszott egymás ellen a Nagykanizsa és az Érd. Az első félidőben még a vendégek vezettek. Majd a másodikban még növelni is tudták ezt az előnyüket.  De aztán a hazaiak belehúztak kicsit és ki is egyenlítettek. Amikor a vendégek emberhátrányba kerültek, azután szinte azonnal ezt kihasználva a hazaiak meg is fordították a találkozót. 3-2.

A Nagyecsed nem tudott még érdeminek mondható ellenállást sem kifejteni a Siófok ellen. A Siófok félgőzzel hajtva is, mindkét félidőben rúgott nekik két gólt, ezzel magabiztosan 0-4-el juthatott be a legjobb 16 közé.

Hiába szenved a Honvéd a bajnokságban mostanság, a Gyöngyös nem tudott problémát okozni számukra. Itt is, mint a Siófoknál, a vendégek mindkét félidőben megszerzett két góljukkal nyertek és léphettek tovább. 0-4

A Cigánd tisztesen helyt tudott állni a Dorog ellen, de mivel mindkét félidőben még így is kaptak 1-1 gólt, kiestek a kupából és a Dorog léphetett tovább. 0-2.

A Budafok meglepetésre az első félidőben kifejezetten jól tudta tartani magát a Debrecen ellen, ami számukra egyfajta sikerrel érhet fel. De aztán a második félidőben a Debrecen érvényt szerzett a papírformának olyan módon, hogy három gólt rúgva az ellenfelének, végül könnyen lépett túl rajtuk. 0-3.

A Dunaújváros az első osztályban szereplő Balmazújvárost fogadta. Már az első félidőben hátrányba kerültek, majd a másodikban egy játékost ki is állítottak tőlük. De érdekes, a kiállítás után jobban játszottak és egyenlíteni tudtak, jöhetett a 90. perc után a kétszer 15 perces hosszabbítás. Ezt mentálisan egyértelműen a vendégek vették jobban és a hosszabbításban két gólt is szereztek, így a rendes játékidő 1-1es eredménye után 1-3 lett a vége a játéknak.

Csákváron nehezen ment a Paksnak. Igaz ők szerezték meg a vezetést az első félidő közepén, de a Csákvárnak is voltak bőven helyzetei, a Paksnak meg nem jött össze ezen túl semmi. Ennek ellenére a 0-1-es eredmény, őket segítette a legjobb 16 közé.

A Győr vendégeként a Nyíregyháza szerezte meg a vezetést. De már az első félidőben egyenlíteni tudott a Győr a második félidő elején pedig megfordította a találkozót, majd a lefújás előtt pár másodperccel az újabb találatával eldöntött mindent. 3-1.

Talán a legizgalmasabb mérkőzést az MTK vívta meg a Gyirmót ellen. Az első félidőben az erősen tartalékos MTK hatalmas nyomás alatt tartotta ellenfelét, de gólt nem tudott szerezni. A második félidőre kiegyenlítettebb lett a játék és óriási meglepetésre a Gyirmót jutott előnyhöz. Igaz 7 perc kellett csak ahhoz a fővárosiaknak, hogy egyenlíteni tudjanak. Amikor már mindenki úgy gondolta hosszabbítás lesz ennek a vége, akkor a 93. percben az MTK ismét gólt szerzett és megnyerte a mérkőzést és megszerezte a továbbjutást. 2-1.

A mérkőzés után, azonnal az MTK stadionjában megtartották a sorsolást a legjobb 16 között. Németh Krisztián /Némó/ végezte a húzást és az MTK volt játékosának hálás is lehetett utána az MTK.

A Zalaegerszeg ellenfele a Felcsút lesz.

Az Újpest a Paks ellen mérkőzhet majd meg.

A Nagykanizsa a Békéscsaba ellen küzdhet meg.

Az MTK a Sényőt kapta meg ellenfélnek.

A Győr majd Balmazújvárossal harcolhat.

A Diósgyőr a Vác ellen fog játszani.

A Debrecen a Dorog ellen bizonyíthat.

A Siófok nyakába a Honvéd szakadt.

A mérkőzéseket jövő év február 21-én fogják megkezdeni a csapatok, a visszavágók időpontja még nincs lefixálva.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook