2019. január 16. - Gusztáv

Megvan a legjobb nyolc a Magyar Kupában

2018. március 8. Szerző: Rózsa Misi
Kicsit zavarosak voltak ugyan a körülményei, de kialakult végül, melyik 8 csapat és milyen párosítás mellett került be a Magyar Kupában a legjobb nyolc csapat közé.

 

Az Újpest idegenben is könnyedén verte meg a Paks csapatát 2-0-ra a visszavágón is. A Paksnak érdemben momentuma se igen volt velük szemben. Az első félidő még nem hozott gólt, de aztán a másodikban az Újpest kétszer is betalált soros ellenfelének, ezzel 4-0-s összesítéssel léphetett tovább.

A Siófok otthon 2-2-ös eredményt tudott produkálni a Honvéd ellen és remélték idegenben is képesek lehetnek meglepetésre a nagyobb csapat ellen. A Honvéd igen hamar vezetést tudott szerezni és uralta is a játékot alapvetően. De aztán a második félidőben egy öngólnak köszönhetően, összejött a Siófoknak az egyenlítés és ezután nagyon igyekeztek görcsösen mindent a védekezésre fordítani. Talán pont a görcsösségnek volt köszönhető, hogy az öngólt szerző Baráth a 76. percben újra megszerezte a vezetést, és mivel az eredmény nem változott, szorosabb meccsen, mint azt sokan várták, de 4-3-as összesítéssel a Honvéd kiverekedte magának a továbbjutást.

Az MTK otthon nagyon határozott fölényes játékkal lazán vert 4-0-ra a Sényő csapatát. A visszavágóra kilátogatókat megdöbbentő kép fogadta. A pályán, több helyen kis tavacskák voltak, amiben volt ahol 10 centis víz is állt. Az egész pálya masszív sártömeg volt, ordított róla, hogy játékra egyértelműen alkalmatlan. Ennek ellenére a harmadik csapatát szerepeltető MTK-nak kénytelen volt vállalni a mérkőzés lejátszását, hiszen az MLSZ szerint ez a pálya alkalmas mérkőzésre. A Sényő jobban tudott igazodni az irreális körülményekhez és az első félidőben két gólt szereztek is beadásból. Aztán már csak iszap birkózás volt, de újabb találat nem esett, így 4-2-es összesítéssel az MTK léphetett tovább innen.

A legjobb nyolc között a végső párosítások:

Balmazújváros-Békéscsaba

Honvéd-Debrecen

Felcsút-Diósgyőr

Újpest-MTK

Az első mérkőzéseket március 14.-én a visszavágókat április 4.-én fogják megrendezni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook