2019. január 18. - Piroska

Megvan kik képviselik Európát Oroszországban

2017. november 16. Szerző: Rózsa Misi
A labdarúgó Világ Bajnokság selejtezőin eldőlt, hogy csoportelső pozíciójuk okán, mely csapatok verekedték ki maguknak a részvétel lehetőségét pótselejtező nélkül.

 

Franciaország, Portugália, Németország, Szerbia, Lengyelország, Anglia, Spanyolország, Belgium és Izland lehettek a boldog csoportelsők. 9 csoportban folytak a selejtező küzdelmei. A legrosszabb csoportmásodik helyén Szlovákia végzett és ezzel ki is esett a további küzdelmek lehetőségéből, a többi 8 pótselejtezőn még megszerezhetett 4 helyet a kijutottak között.

A mi csoportunkat az utolsó fordulóig vezető Svájc az első mérkőzésen Észak-Írországban léphetett pályára és egy nagyon nehéz mérkőzésen 1-0-s győzelmet ért el idegenben. Mindenki azt hitte, hogy otthon könnyebb dolga lesz majd, de nem volt az sokszor forgott az előnye veszélyben és nagyon meg kellett dolgoznia a 0-0-s döntetlenért, ami viszont összesítésben 1-0-s sikert jelentett számukra, így Svájc kiverekedte a repülőjegyet magának.

Horvátország az első mérkőzését otthon játszhatta a görögök legjobbjai ellen. És ezen a mérkőzésen már tulajdonképpen el is döntött mindent, hiszen azzal, hogy 4-1-re verte meg a görögöket, szinte biztossá tette a továbblépését. A másik mérkőzést Görögországban játszották le, ahol a horvátoknak tökéletesen megfelelt a gól nélküli döntetlen, mert 4-1-es összesítés, őket segítette ki az oroszországi VB-re.

Svédországnak Olaszország jutott ellenfélnek. Hazai pályán szerény 1-0-s győzelmük elég kevésnek látszott itt még. De a visszavágón, hiába tettek meg mindent az olaszok a siker érdekében, nem jött össze nekik semmi, és így az 1-0 azt eredményezte összesítésben, hogy hatvan év után először, nem lesznek ott az olaszok a VB-n, a svédek utazhatnak.

Dánia otthon a pótselejtezőjén csak 0-0-s döntetlent tudott játszani Írország ellen, így nem volt meg a várt előny számukra. Itt azt lehetett várni, hogy a visszavágón, nagyon kemény küzdelemre fogják őket kényszeríteni az írek, akiknek ezzel a gólnélküli döntetlennel sokat javult az esélye. De a visszavágón hatalmas meglepetésre a dánok szárnyaltak, az írek meg megmagyarázhatatlan hullámvölgybe kerültek. A dánok idegenben rúgtak 5 gólt ellenfelüknek, amire csak egyet kaptak válaszul és ez azt jelentette, hogy utolsóként Dánia került ki a VB-re, az írek nem lesznek ott.

Tehát Svájc, Horvátország, Svédország és Dánia csatlakozhat a 9 már kijutott csapathoz és ez a 13 fogja majd jövő nyáron Oroszországban képviselni az európai színeket. ezzel az európai selejtezők időszaka véget ért, minden eldőlt, aminek itt el kellett dőlnie.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook