2019. január 16. - Gusztáv

Megvannak a csoportok

2017. december 2. Szerző: Rózsa Misi
A 2018-as labdarúgó világbajnokság csoportköreire megtörtént a sorsolás. Nehéz ma még megmondani, hogy örülni kell, vagy bosszankodni az FIFA által bevezetett új sorsolási szabályoknak, hogy azonos kontinensek képviselői nem kerülhetnek azonos csoportba, kivéve Európát, de ott is szabály lett, hogy maximum két európai csapat szerepelhet egy csoportban.

 

Ez a megoldás megszüntette, a halálcsoportok megszületésének a lehetőségét, vagy legalábbis jelentősen csökkentette ennek a lehetőségét, viszont a legtöbb csoportban automatikusan azt eredményezte, hogy szinte egyértelműnek mondható a továbbjutók személye.

Az A csoportba került: Oroszország, Szaúd-Arábia, Egyiptom és Uruguay. Itt az első mérkőzését a házigazda Oroszország, Szaúd-Arábia ellen fogja megvívni, míg a másik első mérkőzésen Egyiptom, Uruguay-al fog találkozni.

Nem nehéz megtippelni, hogy a továbbjutásra egyértelműen az oroszoknak és Uruguaynak van esélye, közöttük dőlhet el, hogy ki lesz a csoportelső és ki a második.

A B csoportban került: Portugália, Spanyolország, Marokkó és Irán. A Portugálok, azonnal az első meccsüket a spanyolok ellen kell, majd lejátsszák, míg Marokkó Irán ellen fog kezdeni.

Hatalmas meglepetés lenne, ha nem Portugália és Spanyolország mehetne tovább ebből a csoportból. Igazából itt nekik, csak egymástól kell érdemben tartaniuk.

A C csoportba került: Franciaország, Ausztrália, Peru és Dánia. Az első meccsét Franciaország, Ausztrália ellen, míg Peru Dánia ellen fogja lejátszani. Kicsit nehezebb csoport ez, de a franciák a legesélyesebbek, mögöttük vélhetőleg Dánia és Peru mérkőzik majd a még továbblépést jelentő második helyért.

A D csoportba került: Argentína, Izland, Horvátország és Nigéria. Argentína Izland ellen fog kezdeni, Horvátország Nigéria ellen játszik. Nem nagy kérdés, hogy Argentína mellett a horvátok a leginkább esélyesek a továbblépésre, ha csak Izland nem tud még valami trükköt, igaz teljesen hiba lenen Nigériát is leírni.

Az E csoportba került: Brazília, Svájc, Szerbia és Costa Rica. Azonnal Brazília a legnagyobb ellenfél Svájc ellen kezd, míg Szerbia Costa Rica ellen fog játszani. A brazilok persze nagy favoritjai ennek a csoportnak, de szinte bárki bekerülhet második helyre kis szerencsével, akkor is ha talán Svájcnak lehet leginkább esélye erre itt.

Az F csoportba került: Németország, Mexikó, Svédország és Dél-Korea. Németország a legnagyobb csoport rivális Mexikó ellen kezd, Svédország, Dél-Koreával játszik. A németek biztos tovább lépnek innen és talán Mexikó az aki velük tarthat.

A G csoportba kerültek: Belgium, Anglia, Panama és Tunézia. Azonnal a nagy rangadóval, Belgium-Anglia összecsapásával indul a csoport. A másik meccset Panama játssza majd le Tunézia ellen. És nem kis meglepetés lenne, ha nem Anglia és Belgium jutnának simán tovább innen.

A H csoportba kerültek: Lengyelország, Kolumbia, Szenegál, Japán. Az első meccsüket a lengyelek a kolumbiaiak ellen játsszák majd le, míg Szenegál Japán ellen birkózhat egy nagyot. Nagyon egyértelműnek látszik a Kolumbia, Lengyelország továbblépés a csoportból.

Hát ez lesz az a 32 csapat, ebben a nyolc csoportban küzdve, akik rengeteg örömünk és bosszankodásunk fő forrásai lesznek a VB csodálatos pár napja alatt. Oroszország felkészülten várja a csapatokat. Mi meg alig várjuk a rajtot.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook