2018. július 19. - Elília

Megvannak az ellenfelek

2017. július 24. Szerző: Rózsa Misi
Mivel lejátszották a nyolcaddöntők összes mérkőzését, meg lett kik lesznek a magyar csapatok ellenfelei a negyeddöntőben, ahova mindkét csapat, úgy a nők, min a férfiak, küzdelem nélkül kerülhetett be azzal, hogy kiverekedte magának előtte már a csoportelsőséget.

 

A nőknél a Kanada –Új-Zéland mérkőzés eredménye döntött arról, hogy mely csapattal kell majd megküzdeni a magyar lányoknak. Ahogy az várható is volt, Kanada nagyon nagy fölénnyel, 16-3-ra verte Új-Zéland csapatát, ezzel ők nyerték el a jogot arra, hogy megmérkőzhessenek a magyarokkal.

Kanada nem rossz csapat ugyan, de lényegesen gyengébbnek mondható a mieinknél, így ha a lányok akár csak átlag tudásukat hozzák és koncentrálnak végig, akkor ellenük simán meg lehet a továbbjutás és akkor már a minimál cél, a legjobb négy közé való bejutás meg is van.

A női nyolcad döntőkben Ausztrália 16-2-re verte Franciaországot és jutott be a negyeddöntőbe.

Az oroszok, nagyon szoros mérkőzésen 11-10-re verték meg Hollandiát és kerültek be ezzel a legjobb 8 közé.

Papírforma eredmény volt, hogy Spanyolország 13-5-re győzött Kína felett és ezzel ők is ott vannak a legjobb nyolcban.

A negyeddöntő mérkőzései:

Olaszország-Oroszország

USA-Ausztrália

Magyarország-Kanada

Görögország-Spanyolország.

Az olaszok több mint valószínű, hogy megverik az oroszokat. Az USA szinte biztosan veri Ausztráliát, így ők ketten egymás ellen játszhatnak majd az elődöntőben. A pártharcukból az USA az esélyesebb, hogy boldogan kerülhet ki.

Magyarország meg fogja verni Kanadát. A görögök pedig jó eséllyel verik majd a spanyolokat. Kemény meccsen az elődöntőben mi megverjük a görögöket, így itt is összejöhet az igazi nagy álomdöntő: Magyarország és az USA között, amit persze mi nyerünk majd meg, mert így kéne lennie ha van igazság a Föld kerekén.

A férfiaknál az Oroszország-Spanyolország meccs győztese vára legjobb nyolc között a magyarokra. Kisebb meglepetésre, az oroszok meg tudták verni a spanyolokat 11-10-re, ezzel ők lesznek az ellenfeleink. Nem könnyen kiszámítható, de azért a magyar tudással egyértelműen verhető csapatot kaptunk ellenfélnek.

A görögök 14-4-el átgyalogolva a japánokon jutottak be a világ jelenlegi 8 legjobb csapata közé.

Az olaszok kicsit nehezebben, de mégis lazán verték 12-7-re a kazahokat és kerültek ezzel be ők is a negyeddöntő küzdelmeibe.

Ausztrália a nyolvaddöntőben a brazilokat búcsúztatva nyert 8-3-ra.

 

A negyeddöntő mérkőzései a férfiaknál:

Montenegró-Görögország

Szerbia-Ausztrália

Magyarország-Oroszország

Horvátország-Olaszország

Mi nyilván verni fogjuk az oroszokat, ahogy jó esély van arra, hogy Montenegró megverje a görögöket, a szerbek biztos verik az ausztrálokat, és jó esély van arra, hogy szoros meccsen, de a horvátok legyőzzék az olaszokat. Így nekünk a következő meccsünket nagy valószínűség szerint Montenegró ellen kell megvívni, ami nehéz lesz, de még megoldható, a szerbek pedig a horvátokkal meccsezhetnek egy pikánst, és aztán a legvégén jöhet a Szerbia - Magyarország döntő, amit persze így papíron levezetve mi nyerünk majd.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook