2018. december 15. - Valér

Megvannak az első ellenfelek

2018. január 21. Szerző: Rózsa Misi
A magyar felnőtt férfi labdarúgó válogatott 2017-ben, ha nagyon finoman akarunk vele kapcsolatban véleményt alkotni, azt kell, mondjuk, hogy csúnyán leégett. Nagyon nehéz felejteni azt a hatalmas szégyent, hogy egy Andorra és Luxemburg is le tudott győzni minket, magyarokat, Puskás Öcsi nemzetét.

 

Hogy a szövetségi kapitánynak mennie kellett a hatalmas beégés után, az aligha lepett meg bárkit is, ennél kisebb égések után is az lett volna a természetes, ha munkája megköszönésének mellőzésével megválunk tőle. Sokan remélték, hogy az MLSZ talál egy olyan magyar szövetségi kapitányt, aki meg tudja majd ezután csinálni azt a csodát, ami Dárdai Palinak sikerült a csapattal. Sajnos az MLSZ úgy döntött, hogy nem itthon keresi a megfelelő embert a kényes és nehéz feladatra, hanem külföldről hoz szakembert a csapat mellé. Sokakat meglepett aztán, hogy a választás a belga Georges Leekesre esett, aki hogy finoman fogalmazzunk vele kapcsolatban is, eddig olyan túl sokat nemzetközi szinten nem igen tett le a labdarúgás asztalára. Kis csalódás volt, hogy ő lett a befutó.

De nagyon szeretném, ha az év végén bocsánatot kéne kérnem azért, hogy ennyire bizalmatlan voltam személyével kapcsolatban, és ki fog derülni róla, hogy remekül képes megtalálni a közös hangot a játékosokkal, képes belőlük egy ütőképes és ismét szerethető csapatot felépítenie. És a 2018-as év, fényesebb éve lehet majd a magyar labdarúgásnak ezáltal, mint a mögöttünk hagyott volt. Meggyőzhető vagyok. Eredmények és mutatott játékkép alapján.

Márciusban fog az új szövetségi kapitány debütálni. Már most elkezdte a játékosok megismerését és minden segítséget meg is kap az MLSZ-től és az államtól arra, hogy eredményes felkészülési munkát végezhessen velük. Már meg is van, hogy kik ellen fogja a csapatával megkezdeni a 2018-as évet és saját magyar szövetségi kapitányi idényét.

Március 23.-án a nem túl combos Kazahsztán válogatottja lesz az első ellenfelünk. Itthon fogjuk este 19 órától játszani ellenük a barátságos mérkőzésünket. Majd március 27.-én a már jelentősebb erőt felvonultatni képes Skócia lesz az ellenfelünk szintén itthon, de ezúttal 20 órai kezdéssel.

Az új szövetségi kapitány már előre óvatosan fogalmaz, amikor azt mondja, hogy ezen a két mérkőzésen számára nem az eredmény az elsődleges. Az fogja érdekelni, hogy a csapat mennyire lesz képes igazodni az általa szorgalmazott új játékrendhez, melyik játékos mennyire tud lelkesedni és mennyire képes megfelelni a fizikai és a technikai elvárásoknak. Azt mondja, hogy tudatosan döntöttek úgy, hogy az első ellenfél az egy védekező jellegű csapat legyen, a másik ellenfél esetében pedig az volt a fontos szempont, hogy ők már a tipikus angol támadó jellegű focit játsszák és velünk közel azonos erősséggel bírnak. Több féle felállást ki akar próbálni ezeken a mérkőzéseken, hogy ezek alapján tudja majd el, hogy milyen jellegű taktikát erősítsen a csapattal az eredményesség érdekében. Ki akar sok játékost próbálni, közöttük olyanokat is, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, hogy kialakíthassa a legjobbnak látszó keretet később a komolyabb feladatokra.

Meglátjuk mi lesz ebből. Nyitottnak kell lenni az új csapat, új vezetés felé és remélni, hogy eredményesek lehetnek. A szurkolóknak a csapat mellé kell állniuk megadva számukra a bizalmat, egészen addig, amíg erre méltók tudnak maradni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook