2018. június 21. - Alajos, Leila

Mennyi van a félig telt pohárban?

2017. július 30. Szerző: Rózsa Misi
Nem véletlenül reméltem, hogy a magyar válogatott ellenfele a világbajnok Szerbia lesz a VB döntőben. Mert hiába jobb csapat a szerb, mint a horvát, a szerbek ellen a magyarok játéka itt most sokkal sikeresebb lehetett volna. Természetesen ha erre valaki azt válaszolja nekem, hogy ha a nagymamám sárga lett volna és áramszedője lett volna, akkor ő lehetett volna a villamos.

 

A szerb gépezet akadozónak látszott. Ezzel szemben a horvátok úgy mentek előre, mint kés a vajban. Nagyon rossz előjel volt, hogy legyőzték az olaszokat és legyőzték a szerbeket is. Nem csak az, hogy legyőzték a világ legjobb csapatait, hanem az AHOGYAN le tudták győzni őket. A horvátok bomba formában játszották végig a VB-t illetve a lehető legjobban sikerült nekik a forma igazítás és meccsről-meccsre jöttek fel egyre inkább. Pont ezért volt csalódás számomra, hogy az elődöntőt ők nyerték meg és nem a szerbek. Rossz érzésem volt ezzel kapcsolatban, ami sajnos be is igazolódott.

Amikor az első negyedet meg tudták nyerni ellenünk a döntőben 4-0 arányban, már látni lehetett, itt nagyon nagy baj van, vagy legalábbis nagyon nagy baj lehet. Kicsit reménykedni lehetett, amikor a második negyedet végre mi nyertük 2-0-ra. És annyira feljönni látszott a magyar csapat, hogy amikor a harmadik negyedben összejött az egyenlítés is, 4-4-nél azt mondhattuk, csak összekapják magukat a fiúk. De aztán sajnos ebben a negyedben is jött 2 újabb horvát gól és megint két gólos lett az előnyük. Amit az utolsó negyedben 2-2-vel megfejelve kihúzták ellenünk végig. 8-6 arányban vereséget szenvedtünk el, ezzel Horvátország lett a világbajnok, mi a második helyre szorultunk.

Nem volt itt szerencsénk. Ráadásul fejben erősebbnek is bizonyult a horvát csapat, ráadásul a szerencse is és pár nehezen magyarázható bírói döntés is őket segítette a nagy sikerhez.  MOST már nagy csalódás ez az eredmény. Miközben a világbajnoki ezüstérem megszerzése vitathatatlanul nagy siker a megfiatalódó magyar csapat számára. A világ második legjobb csapatának lenni egyértelműen dicséretes és nagyon szép siker, akkor is ha a vágyaink magasabbra rakták a mércét. VAN CSAPATUNK, jó csapatunk van, Magyarország most is bizonyította, hogy vízilabda nagyhatalom. Ha összeérik ez a csapat, megint „verhetetlenek” leszünk. Bíztató az eredmény és a mutatott játékunk.

A bronzmérkőzés nem hozott meglepetést. A szerbek könnyedén verték meg 11-8-ra a görögöket, így a bronzérem az ő nyakukba került.

Az 5. helyért vívott csatát Montenegró nyerte az olaszok ellen 5-4-re.

A 7. helyért Ausztrália csatázhatott az oroszok ellen és 10-7-es győzelmükkel ők szerezték meg a 7. helyet.

Ezzel a vízilabda világbajnokság véget ért, a horvátok a világ tetején, Magyarország ezüstérmet szerzett és teljesen jogosan kaptak ezért hatalmas tapsot a szintén csodálatosan teljesítő szurkolóktól.

Kicsit keserű a szánk íze, hiszen ha így nézzük a pohár végül félig üres lett, de ha fel tudjuk dolgozni, később örülni is tudunk majd a félig még telt pohárnak. Tapsoljuk meg a fiúkat, akik csak a legvégén buktak el, addig kiválóan és hibátlanul teljesítettek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook