2019. május 26. - Evelin, Fülöp

A Merkantil liga lezárt kérdései

2018. május 21. Szerző: Rózsa Misi
Már ahogy lapunk is beszámolt róla, több fordulóval ezelőtt eldőlt biztosan, hogy az MTK számára egyetlen szezonra szólt a száműzetés a másodosztályban. A mostani fordulóban az is eldőlt, ami szinte az egész szezon alatt elég biztosnak látszott, hogy a másik feljutó helyet a Kisvárda tudta kiverekedni magának.

 

A Kisvárda otthon egy pontot ért el az 1-1-es mérkőzése után a Szeged ellen, így sikerült ez neki.

A dobogó harmadik helyéért még verseny van. A Békéscsaba áll ott jelenleg 62 ponttal, a negyedik helyen álló 57 pontos Budaörs, a szintén 57 pontos, jelenleg hatodik Nyíregyháza és a hetedik helyen álló 56 pontos Gyirmót az, aki a hátralévő két forduló során még matematikailag ezt a pozíciót elveheti tőle.

Az is hosszú fordulók óta már biztos, hogy a 20 pontos Sopron távozik az NB II-ből. Hatalmas a küzdelem azért, hogy a másik két kieső helyre kik fognak a végén kerülni. Jelenleg a 38 pontos ZTE és a 39 pontos Szolnokot találjuk ott. De még jó sok csapat van komoly veszélyben, itt már a szezon ezek küzdelmétől lehet csak érdekes. 44 pontja van a Kazincbarcikának, 42 pontja a Budafoknak, 41 a Siófoknak, 41 a Csákvárnak is, 40 a Szegednek. Nyilván ebből a társaságból fog a végén kikerülni a Sopron mellé a másik két kieső.

Hogy ki az, aki az élvonalból kiesve jön a következő szezonban az NB II-be, még az is nyitott kérdés, mert 6 csapat között folyik a harc ennek elkerüléséért. Még két forduló van ott is hátra. A Vasasnak 31 pontja van, a Balmazújvárosnak 32 pontja, a Diósgyőrnek 33 pontja, a Haladásnak 35 pontja, a Mezőkövesd 37 pontja, ami még veszélyben tartja ezeket a csapatokat.

Szóval a hazai másodosztályban még bőven maradtak nyitott kérdések hátul, ha elől az érdemi kérdések végére valóban ki is került a végleges pont.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook