2022. augusztus 14. - Marcell

Mexikó aranya

2017. december 3. Szerző: Szele Tamás
Kérem, a Hernán Cortés sehol sincs. Nem mondom, ő is elhozta annak idején Mexikóból az aztékok minden aranyát, de az semmi ahhoz képest, amennyit a mi parasportolóink fognak hozni a következő napokban – a neves konkvisztádor elbújhat valahová szégyenében, hiszen Pap Bianka már meg is kezdte a kitermelést, megvan az első magyar arany!

 

Mert bizony Mexikóvárosban tartják most a parasportolók úszó- és fekvenyomó világbajnokságát. Eredetileg nem most rendezték volna a rangos sporteseményt, hanem, mint annak idején be is számoltunk róla, szeptemberben – azonban a várost sújtó földrengés miatt elhalasztották.

Mostanra a károk legnagyobb részét elhárították, az épületek javát helyreállították, semmi akadálya tehát a világbajnokságnak – meg is kezdődött. És a mi lányunk már az első nap megmutatta, mire képes a magyar csapat. Pap Bianka aranyérmet szerzett az S10-es kategória 100 méteres hátúszó döntőjében a Mexikóvárosban zajló paraúszó-világbajnokságon.

„Nagyon örülök neki, mert ez az első világbajnoki érmem. Igazán különleges érzés. Nehéz felkészülésen vagyunk túl, de megérte a kemény munka! A verseny folytatódik, úgy tervezem, ezen a világbajnokságon is nyerek még érmet!” - idézte a Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye a 17 éves friss világbajnokot, aki a tavalyi, riói paralimpián ezüst- és bronzérmes volt.

A jó és magyar vonatkozású hírek közé tartozik még, hogy Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnokot, olimpiai bronzérmes vívót beválasztották az IWAS (International Wheelchair & Amputee Sports Federation) elnökségi tagjai közé. Nem kis dolog ez a magyar parasport számára.

A tisztújító közgyűlésen egyébként az IWAS új elnökének a francia Rudi Van Den Abbeele-t, alelnöknek az Egyesült Arab Emirátusok jelöltjét, Tareq Ahmad Bin Khadim Al Nuaimit és az orosz Pavel Roskovot választották.

Szekeres Pálnak gratulálunk, Pap Biankának pedig köszönjük, nagyon köszönjük – Cortés kösse fel a páncélgatyáját, Mexikó minden ezüstje-aranya a mi csapatunkat illeti!

És el is hozzák.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook