2019. február 20. - Aladár, Álmos

Meztelenek és párizsiak

2016. szeptember 27. Szerző: Szele Tamás
Mint tudjuk, a Lánchídon azért nem lehet biciklizni, mert nincs rajta pedál. De lehet-e meztelenül kerékpározni vagy úszni? Fizikailag nem lehetetlen, csak nem szabad. Párizsban főleg nem – a francia főváros tanácsa most vitatja épp, hogy miképpen oldják meg a városban élő sok nudista problémáját, akik sehol sem sportolhatnak meztelenül.

Az azért nem teljesen igaz, hogy Párizs területén mindenhol tilos a meztelen sportolás, ugyanis a tizenkettedik kerületben, Reuillyben van egy. azaz egy uszoda, amely hetente három este engedélyezi vendégeinek, hogy meztelenül úszhassanak, de hát ennyi egy metropolisban édeskevés. Főleg a Fény városában. 

Különös, de Párizsnál még a hidegvérű németek is liberálisabban kezelik a nudista sport és általában a nudizmus kérdését: Berlinben nemrég egy teljes parkot biztosítottak a természetes viselet híveinek, ahol nyugodtan hódolhatnak elveiknek, akár piknikezve, akár sportolva. Franciaországban ennél rosszabb a helyzet: akit ruha nélkül találnak nyilvános helyen, azt egy körülbelül tizenötezer eurós bírsággal sújtják, és egy év börtönbüntetésre is ítélik egyúttal. Ezen az áldatlan állapoton kíván most enyhíteni a párizsi tanács, mely a sok nudista tüntetés hatására külön parkot kíván kijelölni a meztelen sportolás híveinek. Itt a hangsúly a sporton, a testkultúrán van, hiszen így lehetséges a különben prűd közvéleményt is meggyőzni arról, hogy ez a park üdvös, sőt, szükséges intézménye lesz a francia fővárosnak.

Nehéz lenne vitatni azt a tényt, miszerint születésénél fogva minden embernek természet adta joga van meztelennek lenni, ugyanis információim szerint igen kevesen látnak világot felöltözve, pontosabban erre még sosem volt példa. Ugyanakkor akadhat, akit zavar a meztelenség látványa, és neki is joga van a nyugalmas élethez – valóban, a leghelyesebb megoldás ebben az ügyben egy zárt terület, egy park kijelölése, sportpályákkal, uszodával, amit aztán azok, akiknek nem tetszik az emberi test természet adta állapotának látványa, nyugodtan elkerülhetnek.

Mindenki jól jár: a nudisták sportolhatnak, a prűdök távol maradhatnak.

 

 

De uraim, az Égre: kerékpározás közben kérem, vigyázzanak. 

Az a nyereg becsapós valami.

Illetve inkább becsípős.

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook