2022. május 19. - Ivó, Milán

Michelisz második az őrült makaói időmérőn

2017. november 18. Szerző: Speedzone
Őrült időmérőt rendeztek Makaóban, ahol a Q2-ben már csak nyolc versenyzőnek volt gyors köre, a többiek mind balesetet szenvedtek.

 


Michelisz Norbert a sok piros zászló ellenére is tartotta jó formáját: zsinórban hatodszor került az első sorba a kvalifikáción.
Az időmérő legelején a falba hajtott a Citroënnel vendégpilótaként beugró, de korábban két évet a bajnokságban töltő Ma Csing-hua, így piros zászlóval rögtön néhány perces szünet következett.
A piros zászló feloldása után Michelisz Norbert az első gyors körével az élre állt (2:25.474), majd szinte azonnal jött az újabb baleset. A bajnokságban mindössze 2,5 pont lemaradással Michelisz mögött a harmadik helyen álló Nicky Catsburg bal első futóműve kitört, és jött a második piros zászló 12 percen belül. Aztán kisvártatva a harmadik is, akkor egy helyi vendégpilóta balesete miatt.
Már túl voltunk a Q1 felén, amikor még csak nyolc versenyzőnek volt mért köre a sok kényszerű leállás miatt. Michelisz várakozásainak megfelelően a gyári alapsúlyon lévő, így a Hondával szemben 70 kilós előnyben lévő Citroënek elkezdtek gyorsulni, előbb Mehdi Bennani, majd Tom Chilton is megelőzte őt, de a legjobb 12-be jutás nem forgott veszélyben a Honda magyarjának, aki végül a harmadik helyen ment tovább.
A volvós Catsburg még a balesete előtti mért körével jutott tovább a Q2-be a tizedik helyen, de nem tudták időben megjavítani az autóját, ezért az időmérő második szakaszában nem tudott elindulni. A hagyományokat folytatva a Q2 is piros zászlóval kezdődött: Néstor Girolami beleállt a falba, majd a mögötte érkező Bennani a rossz helyen megálló Volvóba szaladt bele.
A Q2-ben Michelisz futotta meg az első 2:24-es kört, 2:24.971-gyel állt az élre, de a rögtön utána befutó Rob Huff a Citroënnel megelőzte, majd John Filippi vágódott a falba, így jött a menetrendszerű piros zászló. Két perccel a Q2 vége előtt mindössze négy pilótának volt gyors köre. Michelisz már nem is jött ki javítani, végül csapattársa, Esteban Guerrieri bejött elé, de a harmadik helyen így is továbbjutott az időmérő utolsó szakaszába.
A legjobb öt között Chilton hat tizedet javított a Citroënnel, a bajnoki éllovas Thed Björk három tizeddel elmaradt tőle. Michelisz viszont öt tizedet rávert Chilton idejére, a 2:24.301 gyorsabb volt Huff Q2-es győztes idejénél. Mindössze hét ezreddel maradt el José María López 2014-ben futott pályacsúcsától (2:24.294). Guerrieri az utolsó szektorban hibázott, ezért Björköt sem tudta megelőzni, majd utolsóként következett a Makaóban rekordszámú, nyolc győzelmet számláló Huff. A brit új pályacsúcsot felállítva szerezte meg a pole pozíciót Michelisz előtt, aki két pontot így is faragott a Björkkel szembeni hátrányából, aminek köszönhetően a futamok előtt 14,5 pontra csökkent a lemaradása.
Magyar idő szerint a nyitófutam szombaton 7.15-kor kezdődött, a főfutam pedig vasárnap 3.45-kor kezdődik.
 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook